2004 seçimlerinden Türkiye rekoru ile çıkan, Türkiye'yi örnek belediyecilikle tanıştıran ve Bahçeşehir Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı hizmetlerden dolayı halkın "Son Samuray" ismini verdiği CHP Başakşehir Belediye Başkan Aday Adayı Kemal Aydın, Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve  yolsuzluklarının doruğa çıttığı bu günlerde, Başakşehir halkının dertlerini dinliyor, onları hayatlarına sahip çıkmaya çağırıyor.




Bahçeşehir Kurucu Belediye Başkanı Kemal Aydın, "Yeni Nesil Belediyecilik" diyerek 1999 yılında Bahçeşehir Belediyesini kurdu. O yıllarda mensubu olduğu Anavatan Partisi hızla erimeye ve yok olmaya doğru giderken, "BAYÖN-M" dediği Bahçeşehir Yönetişim Modelini oluşturarak beldesinde yaşayan vatandaşları belediye yönetiminin karar alma süreçlerine kattı. Adeta bu model"Doğrudan Demokrasi" denilebilecek bir boyut kazandı ve Avrupa Konseyi tarafından en başarılı belediyeler arasına seçildi. Bir çok yerli ve yabancı akredite kuruluşları tarafından ödüllendirildi. Geçen 5 yılda bu ödüllerin boşuna alınmadığını, insanlar yaşayarak öğrendi. 



2009 yılında 'Hükümet' tarafından kapatılan bu modern belediye sınırlarında yaşayan insanlar, kentlerinin gözleri önünde yozlaşmasına şahitlik etti. 

Başakşehir Belediyesi tarafından kaderine terk edilen bölge halkı son iki yıldır yoğunlaşan bir şekilde Kemal Aydın’ı baskı altına almaya başladı. Başakşehir halkının "Tekrar yerel hizmete geri dön" çağrıları adeta çığlıklara dönüştü. AKP’lisi, MHP’lisi, CHP’lisi, BDP’lisi, ÖDP’lisi Belediyeliciliği;'AVM ve Beton bloklar dikmekten ibaret sanan rantçı kesimlerin' sesinden başka sese kulak vermeyen Başakşehir Belediye yönetimine "Yetti Artık" demek istiyor. 

Bunu göstermek için de belediyesini halkın mutluluk aracına dönüştürmüş, tertemiz geçmişi ile bütün düşünce kesimlerinin takdirini kazanmış Kemal Aydın ismi üzerinde birleşiyor.
Kemal Aydın 2004 seçimlerinde Anavatan Partisi yok olurken yerel seçimlerden Türkiye rekoruyla çıkmış, bu seçim çalışmaları sırasında 'hizmet ettiği Bahçeşehir halkı' kendisine "Son Samuray"ismini takmıştı. Basın bu yakıştırmayı çok beğenerek manşetlerine çekmişti.

10 gündür bölgede kapı kapı dolaşmaya başlayan Aydın; Altınşehir, Bayramtepe, Şahintepe, Ziyagökalp, Kayabaşı, Şamlar, Kayaşehir, Başakşehir, Bahçeşehir’in esnafı ve halkıyla buluşarak onların sorunlarını dinliyor. 5 yıldır kendilerini dinleyen siyaset adamlarına hasret kalmış bölge halkı, Kemal Aydın’ı bağrına basıyor. 




Özellikle ‘Orta Bölge' olarak adlandırılan Altınşehir, Güvercintepe, Şahintepe, Ziyagökalp, Kayabaşı ve Şamlar Mahalle sakinleri, Başakşehir Belediyesi ile Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan protokol nedeniyle evleri ve işyerlerinin kamulaştırma bedeli olarak belirlenen 1/10 (onda bir) oranındaki komik fiyatlarla ‘Kentsel Dönüşüm’ adı altında "Kentsel Sürgüne" tabi tutulduklarını söylüyorlar. Bölge halkı daha önce bu rantçı kesimlere karşı büyük mücadele vermiş Kemal Aydın’ı, adeta kurtarıcıları olarak görüyor.

Yediden yetmişe her vatandaşı sabırla dinleyen ve onların dertleriyle hemhal olan Kemal Aydın, "bir araya asla gelemez" denilen kesimleri daha şimdiden bir araya getirerek büyük bir güç birliği oluşturmuş görünüyor. Bölge halkının Bahçeşehir standartlarında bir yaşamı fazlasıyla hak ettiğini söyleyen Aydın, bunu geçmişte başardıklarını fakat seçimler yoluyla kendisiyle mücadele edemeyenlerin Belediyeyi kapatarak engel olmaya çalıştıklarını belirtiyor ve "her şerde bir hayır vardır" hadis-i şerifini hatırlatarak şunu söylüyor: 




"Demek ki yurtlarından yuvalarından sürülmeye kalkışılan bu masum Anadolu insanlarımıza hizmet etme şansını bana vermek için bu kötülükleri yapmışlar. Biz onların kırdıkları kalpleri onaracağız. Yapacağımız hizmetlerle 'Başakşehir Belediye yönetimini de beddua almaktan ve daha fazla kul hakkı yemekten kurtaracağız', kampanyamızda asla partizanlık olmayacak sadece yerel sorunları konuşacağız. Onları çözmek için projelerimizi vatandaşlarımızla birlikte hazırlayacağız."

"İncinsek bile İnciten Olmayacağız’’ diyen Aydın, sokaklarda aranan barış dilini hakim kılacaklarının sinyallerini veriyor. 'Genç Başakşehir’i Gençlerimizle birlikte' imar edeceğiz diyenSon Samuray gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor.
    
Editör: TE Bilisim