İstanbul’un ilçelerini dolaşarak tarihe tanıklık eden ve İstanbul’la özdeşleşen lezzetleri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Bu haberimizdeki durağımız Unkapanı’nda bulunan Meşhur Unkapanı Pilavcısı.

25 yıla yakındır hizmet veren pilavcının tarihini ve nasıl meşhur olduğunu Mahsun Erdemir’den dinledik.

Unkapanı Pilavcısı ilk olarak İstanbul Manifatura ve Kumaşçılar Çarşısı’nın (İMÇ) girişindeki ağacın önünde seyyar arabada satışa başlamış. Zamanla artan talep ve yoğunluk nedeniyle trafiği de aksatmamak için seyyar arabadaki satışı bir dükkana taşınmış. Dükkan yine İMÇ’nin girişinde ve yoğun bir talep var.

İstanbul Times Haber Merkezi / Burcu KASARCI

Pilav sade, nohutlu ve tavuklu olmak üzere servis ediliyor. Turşu biber ve ketçapla da yenilen pilavın alıcısı çok.

İki buçuk yıl önce marka tescili ve patent de alan pilavcı lezzetinden ödün vermemek için şu an kendi imalathanelerinde yaptıkları pilavı sadece dükkanın yanına açtıkları seyyar pilav arabasında satıyor. Pilavcıda kuru fasulye, çorba ve tatlının çeşitleri de mevcut.

İki buçuk yıldır dükkanda hizmet veren pilavcının toplumun her kesiminden müşterisi var.

Birçok ünlü bu pilavdan yemiş

Meşhur Unkapanı Pilavcısı’na uğrayan isimlerin arasında rahmetli Savaş Ay, İbrahim Tatlıses, Meltem Cumbul, Nihat Hatipoğlu, Bergüzar Korel ve Halit Ergenç çifti, Ahmet Selçuk İlkan, Ahmet Kural, Doğa Rutkay ve Alişan’da bulunuyor.

Pilavın püf noktası nedir?


Meşhur pilavcı genellikle cuma ve cumartesi günleri yoğunlaşıyor. Seyyar arabayla çıkan pilavın servis saati 07:30. Günde 3 defa pilav takviyesi yapılıyor.

Pilavın püf noktası ise ürünün günlük yapılması ve markalı, kaliteli ürünlerin tercih edilmesi. Tavuk, nohut ve pilav günün belli saatlerinde tükenerek yenileniyor. Pilav et suyu ile yapılıyor, pilavın kavrulması ve pişirilmesinin anlaşılması önemli.

Seyyar araçta satılan pilavın tadı bir başka

Seyyar araçla satılan pilav da dükkanın içerisinde satılan pilavla aynı. Fakat müşteriler ayakta veya dışarda yedikleri pilavın tadının ayrı bir güzelliği olduğunu belirtiyor.

Mahsun bey şu an farklı bir şube açmayı düşünmediklerini ama ileriki süreçlerde bunu düşenebileceklerini dile getirdi. 
Editör: TE Bilisim