Esenler Belediyesi, Dörtyol Meydanı'nda "Esenler'de Kestane Zamanı" sloganıyla Kestane Festivali düzenledi. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen festivale; Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AFRİN İÇİN DUA İSTEDİLER

Festivalin açılış konuşmasını yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Kestane, bu iklimin unutulmaz bir enstantanesidir. Biz bu yıl Kestane Festivali programımızı festival havasında değil de ordumuza dua ve niyazda bulunduğumuz bir program olarak yapmak istedik" dedi.

Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin ise "Bu kış gününde en doğru ikram, kestane. Afrin kahramanlarımıza da başarıları için dua edelim" ifadelerini kullandı.

Afrin'deki askerlere dua isteyen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Dualarımız aslan yürekli kardeşlerimizle. Onlar milletimizin dualarıyla muvaffak olacaklar" diye konuştu.

Programda son konuşmayı yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şunları söyledi:

"Kestane işin bahanesi, önemli olan muhabbet. Esenler Belediye Başkanımız Göksu'nun kentsel dönüşüm çalışmalarını takdirle izliyoruz ve elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Cenab-ı Hakk'tan ülkemizin hiçbir yerinden şehit haberi gelmemesi için dualarınızı istiyorum."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri "Kestane kebap, yemesi sevap" diyerek mangallarda pişen kestaneleri vatandaşlara elleriyle dağıttı.

5 TON KESTANE MANGALLARDA PİŞTİ

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez atıştırmalıklarından biri olan közlenmiş kestane için Dörtyol Meydanı'nda 16 adet büyük mangal kuruldu. Bunun yanı sıra meydanın farklı noktalarına konumlandırılan 10 adet kestane arabası ile konuklara ikramda bulunuldu. Festivalde, kestaneden yapılan yemekler ile kestane çikolatası ve şekerleme gibi 30 farklı lezzet de damaklarda tat bıraktı. Soğuk ve yağmurlu havada, kış aylarının vazgeçilmesi kestane ikramı uzun kuyruklar oluştu. Festivalde konuklara 5 ton kestane dağıtıldı.

 

 

 

Editör: TE Bilisim