Halkalı 15 Temmuz Şeref Meydanı’nda Mehmet Akif Ersoy Camii karşısındaki alanda kurulan ve Kuran’ı Kerim okunmasından sonra kurdelesi kesilen kermesin açılış töreninde konuşan kermes sorumlusu Salih Bektaş, her yıl iki defa düzenledikleri kermesin ilkini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Hayırsever vatandaşlardan temin edilen giyim ve mobilya eşyalarının yanı sıra yine hayırsever hanımların evlerinde yaptıkları yiyecekleri kermeste satıp bu kazançla kuran kursunda öğrenim gören çocukların giderlerini karşıladıklarını belirten Salih Bektaş, söz konusu kermesin 15 gün açık tutulacağını kaydetti.

Bektaş, kendilerine yer tahsis eden Küçükçekmece Belediyesi ile açılışlarına halkın yoğun ilgiyle izlediği mehter takımını gönderen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Ayrıca kermes için gönüllü görev alan bütün kardeşlerimize de şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Bu arada, mehter takımının konseri sadece kermese gelen vatandaşlar tarafından değil o bölgeden geçen diğer vatandaşların da ilgisini çekti. Erkek ve hanımlar için ayrı ayrı açılan çadırlarda sergilenen giysiler ise uygun fiyatlarla satışa sunuldu. Kermesin, saat 10.00’da açılacağı ve akşam namazına kadar gezilebileceği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim