ABD’li öğrencilerin askeri darbelerle ilgili sorularına Erol Erdoğan’dan anlamlı karşılık:

Sizinkilere sormak lazım

Florida State Üniversitesi’nden 20 öğrenci, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan’a Türkiye’de yaşanan darbeleri sordu. Erdoğan da “sizinkilere sormak lazım. Onlar daha iyi bilir. Darbelerin hepsinin arkasında ABD var” karşılığını verdi. 

Florida State Üniversitesi ile Florida Üniversitesi’nden 20 öğrenci Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan’ı ziyaret etti. 

Amerikalı öğrenciler, Türkiye’nin sık sık maruz kaldığı darbeleri ve nedenlerini sordular.  

DARBELERİN ARKASINDA ABD VAR 

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığında gerçekleşen ziyarette, Amerikalı öğrencilerin çeşitli konulardaki sorularını cevaplandıran Erol Erdoğan, özellikle darbelerle ilgili sorulara anlamlı bir cevap verdi. Erdoğan , “Bu darbeleri en çok sizinkiler, yani Amerikalılar bilir, detay bilgiyi onlardan öğrenmek gerekir. Maalesef bugüne kadar çok sayıda askeri darbe yaşadık. Hepsinin arkasında da ABD var" dedi.

 

DARBELER, SİYASİ KÜLTÜRÜN GELİŞİMİNİ ENGELLELİYOR

Erdoğan, askeri darbelerin demokrasinin yerleşmesini ve siyasi kültürün gelişmesini engellediğini anlattı. Türkiye'de en eski parti olarak bilinen CHP'nin bile, 12 Eylül darbesi ile kapatıldığını ve darbe sonrası yeniden kurulma tarihi dikkate alındığında sadece 18 yıllık bir parti olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Bugün hükümet partisi de 7-8 yıllık bir geçmişe sahip. Bu bilgi bile, bu coğrafyada bazı işlerin doğru gitmediğine işarettir" şeklinde konuştu. 

ABD’DE ASKERİ DARBE HİÇ OLMAZ, ÇÜNKÜ… 

Florida State Üniversitesi öğrencilerine Türkiye’de yaşanan darbeleri anlatan Erol Erdoğan, Facebook'ta dolaşan bir espriyle de olaya farklı bir boyut kazandırdı. Erdoan, Facebook’ta şu sözlerin dolaştığını anımsattı: "Tüm dünya ülkelerinde askeri darbeler olabilir ama ABD'de askeri darbe hiç olmaz. Çünkü ABD'de bir ABD Büyükelçiliği yoktur."  

SAADET PARTİSİ’Nİ DE SORDULAR 

Öğrencilerin Saadet Partisi ile ilgili sorularına da cevaplar veren Erol Erdoğan, Saadet Partisi’nin Türkiye’nin en köklü partisi olduğunu söyledi. 40 yıldır siyaset sahnesinde var olduklarını ifade eden Erdoğan, “Farklı isimlerle sürekli siyasi arenada olduk. Buna sebep partilerimizin kapatılmış olmasıdır. Çeşitli dönemlerde koalisyon ortağı olarak hükümetlerde olduk” dedi. Erdoğan, Saadet Partisi’nin yerli ve milli bir parti olduğunu, maneviyatçı bir kimliğe sahip olduğunu, anti-emperyalist bir duruş ortaya koyduğunu ve herkesin adaletinden ve refahından yana bir parti olduğunu vurguladı.

 

Editör: TE Bilisim