Fuar kapsamında Sivas’a ait birçok yöresel lezzet alanda kurulan stantlarda sergilendi. Vatandaşlar, tarihi ve kültürel ürünlerin sergilendiği alanları dikkatle inceledi. Aşıklarıyla ünlü şehrin temsil edildiği festivalde, yerel sanatçılar da müzik ziyafeti sundu. 

NUMAN KURTULMUŞ’TAN BİRLİK MESAJI

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Bu tür toplantıların önemi sadece kültürel değerlerimizi bir kere daha hatırlamak değildir. Bu toplantılar, İstanbul gibi bir dünya kentinde küresel kültüre karşı bir direnç mekanizmasıdır. İstanbul, Londra gibi büyük şehirlerde insanlar benzer şeyler yapıyorlar. Küresel kültürün baskısı altında eziliyor, tek tip haline getiriliyoruz. Bizi biz yapan, bugüne kadar getiren değerlerimizi hatırlamak, İslam-Türk kültürünü bir kez daha yaşamak,ortaya koymak ve genç nesillere hatırlatmak açısından bu tür toplantılar çok önemlidir. Kendi köklerimize ne kadar ihtiyacımız olduğunu bu günlerde daha çok hatırlıyoruz. Bu organizasyon İstanbul halkını hemşehrileri ve kendi kökleriyle buluşturan bir organizasyondur. Bu anlamda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

“GURUR DUYUYORUM”

Sivas Tanıtım Günleri’nde hemşehrileriyle bir araya gelen Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “İsmimden dolayı Sivaslılar arasında espri konusu olsam da bir Cumhuriyet şehri olan Sivaslı ve Gürünlüyüm. Bundan da gurur duyuyorum. Tüm hemşerilerimi saygıyla selamlıyor, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sivas Günleri’nde yer alan Küçükçekmece Belediyesi standı ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Stantta vatandaşlara çay, içli köfte, aşure ikramlarında bulunuldu.

Editör: TE Bilisim