Bu kadar da olmaz dedirten olayı Sırma Sıuyun Avukatı Sedat Yıldız yaşatıyor

Suçlu olan kişiler genelde alttan alarak olayı çözmenin derdine düşerler. Ama Sırma suyun avukatı elimizde sağlık bakanlığından suyun insan sağlığına zararlı olduğu belgesi olduğu halde iki aydır haberi yapmak için zaman kolladığımız bir dönemde firmanın avukatından şikayet dilekçesi aldık. Bu saçma durumun nasıl olduğunu sormak üzere Şirketin avukatı Sedat Yıldız'ı aradık. Keşke aramaz olsaydık. İlk sözü beni neden aradınız oldu. Biz de hem sağlıklı olmayan su ürettiniz hem de bizi şikayet etmişsiniz diyecektik ki sert konuşmalar karşısında hayırlı günler diyerek telefon konuşmasına son verdik.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber

Peşini Bırakmak üzere olduğumuz bir sağlık skandalında şirket avukatının hem suçlu hemde güçlü tavrı bizi haberi yapmaya sevk etti. Sağlıklı olmayan su üretimi yaptılar diye haber tapmıştık bizi şikayet etmişler... 

21.08.2013 tarihinde Beykoz'daki bir okurumuz 10 Lt lik Sırma suyu marketten satın alıyor. Evine gidince tam suyu açacağı sırada insanın midesini bulandıracak türden pet bidonun içinde yabancı maddeyi görünce hemen firmanın ilgili birimni aryor. Firmanın ilgili birimi gayet pişkn bir şekilde bozuk olan suyu bize verin size içinde yabancı madde olmayan dört tane su verelim diyor. 

Senmisin haber yapan al sana savcılıktan suç duyurusu 

Sırma Su avukatı Sedat Yıldız’ın hakkımızda Savcılıkta suç duyurusunda bulunmuş. Avukatın dilekçesinde yazdığı bir tane suyun bozuk olmasının haber yapılması ile sanki bütün sular problemli imiş imajı verdiğimizi ifade ediyor. Böyle bir mantık hatası olan biri nasıl avukatlık yapıyor anlayabilmiş değilim. Avukatın mantığına göre tüm suların içinde insan sağlığını tehlikeye atacak madde olduktan sonra haber yapılması gerekir demek istiyor. 

Okurumuz amacım bir yerine 4 su almak değil diyerek olayı basın olarak bize aktarıyor

Okurumuz amacım 2/3 tane su almak değil neden işinizi doğru yapmıyorsunuz diyerek olayı haber yapmamız için problemli suyu bize gönderdi. Telefon ile şirketin avukatı Sedat Yıldız ile yaptığımız görüşmede gayet kaba bir şekilde bizim şirketimiz milyonlarca sişe su üretiyor bir tanesinde sorun çıkmışsa ne yapalım tarzı bir açıklama yaparak
olayın çözümü için hiçbir çaba sarf etmediği için bizde suyu 30.0.2013 tarih ve 83362133/115.02.04.81043 sayı ile İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğüne teslim ederek pet şişenin içindeki madde insan sağlığına zararlımı değil mi diye suyu incelemelerini talep ettik.

Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr.Hüseyin Kozanoğlu imzalı yazılı belgede suyun insan sağlığına uygun olmadığı ile alakalı tarafımıza belge verildi.

Zaman darlığında ve okurumuzun işi takip etmemesinden dolayı bizde bozuk su ile alakalı haberi yapamamıştık bugüne kadar.

Dün tarafımıza gelen dilekçe ile vatandaşın sağlıklı su içmesi adına yaptığımız haberden dolayı SIRMA SU’nun avukatı Sedat Yılmaz imzalı dilekçe ile şaşkına döndük. 

Sorumlu yayıncılık ilkemiz gereği Beykoz'da suyu bize ulaştıran okurumuz zararlı su ile alakalı ilgili yerlerden resmi bir belge alarak şişede çıkan zararlı madde için haber yapmamızı talep etti.

Sırma Sunun halkımızın en temel ihtiyaçlarından birisi olan suyu bile sağlıklı bir şekilde sunamadıkları gibi Avukatları Sedat Yıldız’ın bir basın mensubu ile yaptığı lavubali ve gereksiz konuşmasından dolayı SIRMA su belkide daha çok yıpranacaktır.

Gazete olarak insan sağlığına uygun olmayan su üreten SIRMA GROUP yöneticilerinin avukatları Sedat Yıldız’ın yaptığı kaba daranıştan haberleri olup olmadığını takip ederek okurlarımıza tüm gelişmeleri haber vereceğiz.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

   

Editör: TE Bilisim