CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın çömelmesine atıfla, “Gediktepe mevzilerine gidersem çömelmem” sözleriyle başlayan tartışma, Kılıçdaroğlu’nun Pervari terör bölgesine götürülmesiyle çözüldü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 11 askerimizin şehit olduğu Gediktepe mevzilerinde çömelmesi tartışmalarından sonra dün Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner’in eşliğinde Şırnak’ta Irak sınırının sıfır noktasına gitti. Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Önder Sav’la birlikte önceki gece bir üsteğmen ile bir uzman çavuşun şehit olduğu Sarıyaprak Karakolu’na giderek, silah arkadaşlarına baş sağlığı diledi. Şırnak’ın sıfır noktasındaki Gürvil Karakolu’nu da ziyaret eden Kılıçdaroğlu, öğle yemeğini askerlerle birlikte yedi. Sınır hattı üzerinden geçtiği Çukurca’da brifing alan Kılıçdaroğlu, Türkiye-Irak sınırının sıfır noktasındaki siperleri de ziyaret etti, nöbetteki askerlerle görüştü. Kılıçdaroğlu, gezisiyle ilgili olarak Hürriyet’e şu açıklamaları yaptı:

Duygulandık, ağladık

“Sarıyaprak’ta bir yüzbaşımız, Üsteğmen Mustafa Çuhadar’ın ölümüyle ilgili olarak, ‘Mitralyöz kullanılabilseydi kaybımız çok daha fazla olurdu. Arkadaşım kendini feda ederek kullanılmasını engelledi’ bilgisini verdi. Bu bilgi hepimizi çok duygulandırdı; ağladık. Başbakan’ın o siperdeki gözlerine yansıyan korkusu, endişesi belki de o bölgede yaşananları Ankara’dan göremediğinden kaynaklanıyor. Oysa bu korkuyu, endişeyi Ankara’ya gelince unutmamamız lazım. Çünkü o zaman terör sorunu erteleniyor ve katmerleniyor. Bölgede yaşananlardan mutlaka ders almalıyız. Terör konusunda iktidarıyla muhalefetiyle daha sağlıklı, tutarlı politikalara geliştirmeliyiz. Sanki terör sorununun çözümü askere havale edilmiş gibi bir hava var. Şemdinli’nin Gediktepe Mevzileri yerine başka bölgeleri ziyaret edeceğimizi sabah havaalanına geldiğimizde Sayın Genelkurmay Başkanı’ndan öğrendik. Pilotlara bile Siirt Havaalanı’na inecekleri son anda söylenmiş. Neden Gediktepe’ye gitmediğimizle ilgili bir soru sormadık. Çünkü biz onların davetlisiydik. Sayın Genelkurmay Başkanı bizi en sıcak çatışma alanına götürmeyi daha uygun bulduklarını söyledi. O nedenle Sarıyaprak’a ve diğer bölgelere gittik. Sayın Genelkurmay Başkanı’nın kamuoyuna yansıyan ‘çömelme’ polemiğiyle ilgili bir değerlendirmesi olmadı. Çok nazik bir şekilde terörle mücadelenin siyasi malzeme konusu yapılmaması yönündeki hassasiyetini dile getirdi. Gittiğimiz hiç bir mevzide çömelmedim. Yalnızca biz siperlerden bakarken
önlerimizde zaman zaman bordo bereliler vardı.”
Editör: TE Bilisim