Bakan Şahin, Diyarbakır’da ikisi asker üç kişinin kaçırılmasıyla ilgili olarak “Olay ülke sınırlarında gerçekleşmiştir. Ancak çalışmaların kapsama alanı ülke sınırlarıyla sınırlı değildir” dedi

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, gazetecilerin Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 2’si asker 3 kişinin kaçırılmasına ilişkin sorularını yanıtlarken “Çalışmalarımız devam ediyor.

Kısa zamanda sonuç alınacağını bekliyoruz” dedi. Şahin, “PKK olduğu kesin mi?” sorusuna “İlk bilgiler öyle” yanıtını verdi. İçişleri Bakanı Şahin, “Askerler sınır dışına çıkarılmış olabilir mi? Bu konuda bir bilgi var mı?” sorusu üzerine de “Çalışmaların devam ettiğini söyledim. Olay ülke sınırlarında gerçekleşmiştir, çalışmaların kapsama alanı ülke sınırlarıyla sınırlı değildir” dedi.

Titiz çalışma

Diyarbakır Valisi Mustafa toprak da PKK’lı teröristlerin yol kesip kaçırdıkları 2’si asker 3 kişinin kurtarılması için titiz bir takip ve çalışma yapıldığını söyledi. Vali Toprak, “Kaçırılan kişilerin en kısa sürede sağ salim kurtarılacağına umut ediyorum. Çalışmalar sürüyor. Kamu görevlilerini kaçırmak kime ne sağlayacak? Bu zihniyetin artık değişmesi gerekir. Bütün olumsuzluklara rağmen devlet burada vatandaşa hizmet götürmeye devam edecektir” dedi.

PKK Dağlıca’da 8 asker kaçırmıştı

PKK daha önce 6 olayda asker kaçırmıştı. En son kaçırma olayı 2007’de Dağlıca’da gerçekleşmişti. Dağlıca’ya baskın düzenleyen PKK’lılar 8 askeri kaçırdı. Kuzey Irak’a götürülen askerler aralarında DTP milletvekillerinin de bulunduğu bir heyetin arabuluculuğuyla serbest bırakılmıştı. 2005’te ise Erzincan’da yine bir yol kesme sırasında sivil kıyafetli komando er Coşkun Kirandi PKK’lılarca kaçırılmıştı. Kirandi o dönem İHD Diyarbakır Şubesi Başkanı olan Selahattin Demirtaş’ın da içinde bulunduğu bir heyetin arabuluculuğuyla serbest bırakılmıştı. Arabulucu heyet daha sonra örgüt propagandası yapmak suçlamasıyla yargılanmıştı.(Vatan)

Editör: TE Bilisim