Önce güvenlik görevlisini tartaklayan şahıslar, ardından kardeşlerine tokat attığını öne sürdükleri öğretmeni sınıftaki öğrencilerin gözü önünde bıçakladı.

Olay sabah saat 09.30 sıralarında Esenyurt Mehter Çeşme Mahallesi'ndeki Yusuf Akdaş İlköğretim Okulu'nda yaşandı. İddiaya göre, 6. sınıf öğrencisi H.C., (16) Cuma günü okul önünde bir kavgaya karıştı. O gün okulda nöbetçi olan öğretmen Eyüp Dağhan, kavgayı ayırdı. H.C., eve gidince ailesine öğretmeninin kendisine tokat attığını anlattı. Bu sabah okula gelen H.C.'nin ağabeyleri Ramazan C. ve İhsan C., güvenlik görevlisi ile konuşarak öğretmen Eyüp Dağhan'ı görmek istediklerini söyledi.

Güvenlik görevlisi ise şahısların okula girmesine izin vermedi. Bunun üzerine Ramazan C. ve İhsan C., güvenlik görevlisini darp ettikten sonra okula girdi. Eyüp Dağhan'ın bulunduğu sınıfa gelen 2 kardeş, öğretmeni dersin ortasında darp etti. Ramazan C. daha sonra yanında getirdiği bıçakla Eyüp Dağhan'ı öğrencilerinin gözü önünde bıçakladı. Zanlılar daha sonra kaçarken, karnından bıçaklanan Eyüp Dağhan, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Dağhan'ın durumunun iyi olduğu bildirildi.

Olayın ardından soruşturma başlatan emniyet güçleri, Ramazan C'yi yakaladı. Zanlı ifadesinin ardından Büyükçekmece Adliyesi'ne gönderildi. İhsan C. ise kayıplara karıştı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürerken, kaçan şahsın yakalanması için çalışma başlatıldı.

Öte yandan, bir öğrenci velisi, "Kızım sabah eve geldi. ne olduğunu sorunca "öğretmenimizi bıçakladılar" dedi. Bende o nedenle okula geldim" dedi.

Editör: TE Bilisim