Yücel Çakmaklı için program 

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER), kısa bir süre önce kaybettiğimiz Türk sinemasının usta yönetmeni, yapımcı ve senarist Yücel Çakmaklı için bir anma töreni düzenliyor.

         Milli Sinema’nın kurucusu, yerli sanat düşüncesinin öncüsü ve uygulayıcısı Yücel Çakmaklı için geniş katılımlı bir toplantı hazırlanıyor. ESKADER’in düzenlediği program, 26 Eylül Cumartesi günü saat 15.00’te Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde gerçekleşecek. Çakmaklı’nın sinema dünyasının dile getirileceği toplantıda başta ailesi olmak üzere yakın dostları, sinema dünyasının tanınmış isimleri, yönetmenler, oyuncular, senaristler ve yazarlar ile kültür sanat çevresinden kişiler hazır bulunacak. Toplantının başında Çakmaklı’nın çektiği filmlerden kısa gösterimler sunulacak. Toplantıdan sonra ise Yücel Çakmaklı’nın yönettiği filmlerin afişlerinden oluşan bir sergi gezilecek.

         23 Ağustos 2009 tarihinde vefat eden Yücel Çakmaklı’nın çektiği 50 civarındaki film ve diziler arasında Denizin Kanı, Küçük Ağa, Kuruluş, Bir Adam Yaratmak, 4. Murad, Hacı Ârif Bey ve Aliş’le Zeynep de bulunuyor.

         ESKADER’in “Sinemamızın Bilge Adamı Yücel Çakmaklı” programıyla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin 0 (212) 511 23 23 ve 511 23 24 numaralı telefonları aramaları gerekiyor. Ayrıca www.sanatalemi.net sitesinde de konuyla ilgili geniş bilgiye ulaşmak mümkün.

Editör: TE Bilisim