Eyüpsultan Belediyesi Başkanı Remzi Aydın'ın ödüllü Projesi olan 'Simurg Yaygın Eğitim Programı' kapsamında, Kemerburgaz Bilgi Evi öğrencileri 'Mesleğimi Öğreniyorum' atölye çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalar ışığında Eyüpsultan Belediyesinin Kemerburgaz Bilgi Evi öğrencileri İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Kemerburgaz İtfaiye Amirliğini ziyaret etti.

İtfaiyenin yaptığı işler ve kullandığı teçhizatlar hakkında bilgilendirilen çocuklar itfaiye ile ilgili sorular sorarak meraklarını giderdi. Öğrenciler teçhizatları kullanma fırsatı da buldu.

İtfaiyecilerden bilgi alan öğrenciler tatbikatlara katıldı. Çocuklar itfaiye ile ilgili bilgi alırken gelen ihbarla bir itfaiye ekip sirenlerini çalarak, hemen olay yerine doğru yola koyuldu. Çocuklar ilk kez itfaiyecileri canlı olarak olaya giderken görme fırsatı yakaladı.

İtfaiyenin olaylarda kullandığı kurtarma malzemelerini yakından görme fırsatı bulan çocuklar, bir itfaiye aracına binerek içindeki kask, tulum, maske gibi donanımları inceledi.

Editör: TE Bilisim