CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir mahkemenin "Seçimde usulsüzlük, haksızlık, mağduriyet vardır" diyerek, bir ilçe seçim kurulu başkanı hakkında dava açılmasını kabul ettiğini belirtti.

Şimşek, partisinin il merkezinde, CHP’nin Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Vecdet Öz, İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Sekreteri Bülent Kerimoğlu ve İl Disiplin Kurulu Üyesi Mahmut Tanal ile düzenlediği basın toplantısında, 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından verdikleri hukuki mücadele sonucunda seçimlerde hile yapıldığını kanıtladıklarını ileri sürdü.

İstanbul’da, Tuzla, Beykoz, Beyoğlu, Çekmeköy ve Esenyurt gibi ilçelerde seçimleri çok az oyla kaybettiklerini anımsatan Şimşek, kendilerinin seçimlerde hile yapıldığını, oyların götürüldüğünü ve sağlıklı tasnif yapılamadığını bildiklerini, bunun somut örneğinin de Beylikdüzü’nde yaşandığını söyledi.

Şimşek, konunun takipçisi olan belediye başkan adaylarının, oyların sayımı, tasnifi, sağda solda, otel bahçelerinde, çöplüklerde bulunmasıyla ilgili elde edilen fiziki deliller ve Seçim Kurulu Başkanı’nın diğer parti adayı ile olan otel kayıtları ve telefon dinleme kayıtlarıyla savcılığa müracaatta bulunduğunu anlattı.

Savcılığın da inceleme yaparak, ilgili kişiler hakkında dava açtığını belirten Berhan Şimşek, "Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir mahkeme ’seçimde usulsüzlük, haksızlık, mağduriyet vardır’ diyerek bir ilçe seçim kurulu başkanı hakkında dava açılmasını kabul etmiştir. Konu yargıya intikal etmiştir. Davanın sonucunun nasıl tecelli edeceğini hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Şimşek, seçimlerde Tuzla’yı 620, Çekmeköy’ü 330, Beykoz’u da 2000 küsur oyla kaybettiklerini ve Beylikdüzü’ndeki sandık başındaki görevlilerin ilçede oturmadıklarını tespit ettiklerini belirtti.

Berhan Şimşek, bir gazetecinin sorusu üzerine Beylikdüzü, Çekmeköy, Tuzla ve Beykoz gibi ilçelerin İstanbul’da arsa stokunun olduğu yerler olduğunu ve buralarda da CHP’nin çok az oylarla seçimi kaybettiğini belirterek, amacın buralardaki arsa stokunu kendi amaçları doğrultusunda değiştirmek olduğunu iddia etti.

Şimşek, bir soru üzerine de İstanbul örgütü olarak, 120 bin kişiyle örgütlenme çalışması yaptıklarını, oyların çalınmaması için çok ciddi bir örgütlenmeye gittiklerini bildirdi. Şimşek, bu örgütlenmenin kılcal damar örgütlenmesi olduğunu belirterek, bunu daha sonra basına tanıtacaklarını ve vatandaşların verdikleri oya namusları gibi sahip çıkacaklarını söyledi.

CHP’nin Beylikdüzü belediye başkan adayı Vecdet Öz de kendisinin adli tıpçı olduğunu ve görevinin de olay yeri inceleme olması nedeniyle bu işin üzerine gittiğini ifade ederek, bir yıl 3 ay süren bir çalışmanın ardından savcıların ve adliyedeki görevlilerin de katkısıyla sonuca ulaştıklarını söyledi.

AKBİL DEĞİŞİKLİĞİ

Berhan Şimşek, öğrenci, öğretmen, engelli ve yakınlarının kullandığı indirimli akbilleri değiştirmek istediğini ve bu akbillerin şu andaki depozito bedellerinin 6 lira olduğunu, ancak değişiklikle bu gruptan 10 lira talep edildiğini anlatan Şimşek, "kentte 7 milyon akbil kullanıcısı bulunduğunu ve böylece iz bırakmadan 70 milyon liranın götürülmesi peşinde olunduğunu" iddia etti.

Şimşek, normal vatandaşların kullandığı akbil fiyatlarıyla ilgili bilgi elde edemediklerini, bu konuyla ilgili değişiklik kararı ile ilgili de talep etmelerine rağmen kendilerine bilgi verilmediğini dile getirdi. Şimşek, bu belgeyi elde etmeleri halinde konuyu yargıya götüreceklerini ve ayrıca protestolarda bulunacaklarını belirtti.

Şimşek, "Kadir Bey, engellinin, yaşlının, öğrencinin cebinden 70 milyon lirayı alıp, İstanbul’u lale kenti yapamaz. İstanbul yağmur yağdığında insanların boğulduğu, öldüğü, ulaşımın durduğu bir kent olmasın, temiz, yolsuzluğun olmadığı, hizmet kenti yapsın, Tayyip Bey’e özel kalem müdürlüğü yapmasın" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim