Şiir okumaları ve şairlerin hayatlardan kesitlerle renklenen ve tiyatro sanatçısı Hüseyin Köroğlu’nun sunuculuğunda gerçekleştirilen programa, Darülaceze ve Şiir Derneği Başkanı Nevzat Bayhan, şairler Adnan Özer, Emel Özkan, Oktay Taftalı, Gonca Özmen, Türkmen şair Abdurrahman Deveci, Darülaceze sakinleri ve pek çok şiir sever katıldı.

ASYA VE BERK’İN ŞİİRLERİ SESLENDİRİLDİ


Şiirin; söz tuğlalarıyla örülmüş yürek sarayları yapmak olduğunu ifade eden Şiir Derneği Başkanı Nevzat Şahin programın açılışını Dil ve Edebiyat Dergisi’nde yayınlanan bir şiiriyle yaptı. Programda Adnan Özer’de Dünya ve Türkiye’den şiire dair haberleri katılımcılarla paylaştı.

Programın devamında sunucu Hüseyin Köroğlu; Arif Nihat Asya ve İlhan Berk’in şiirlerini okuyarak, şairler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Köroğlu, Arif Nihat Asya’nın vatanperver bir şair olduğunu ve Türklüğü anlatan şiirler yazdığını ifade ederken, İlhan Berk’in ise; Çağdaş Türk Şiiri’nin uç beyi olduğunu, sürekli kendini yenileyen, düşündüğü her şeyi şiir yapan bir şair olduğunu belirtti.

‘İLHAN BERK’İN EVİ YAZARLAR VE SANATÇILAR EVİ YAPILACAK’

Katılımcı şairlerin kendi şiirlerini seslendirdiği programda şair Gonca Özmen,2008 yılında vefat eden İlhan Berk’in öldükten sonra kalan şiirlerinin editörlüğünü yaptığını ifade ederek, ‘Günlükleri ve şairlerle ilgili düşüncelerini yazdığı 35’e yakın defteri var. Ailesiyle sürekli görüşüyoruz. İlhan Berk’in oğlu Ahmet Berk, şairin Bodrum’da yaşadığı evi yazarlar ve sanatçılar evi yapmayı düşünüyor. Şuanda restorasyonu yapılıyor.’ diyerek, şairin evinin dünyanın her yerinden şairlerin çalışma yapabilecekleri bir merkez haline getirileceğini dile getirdi.

Programın sonunda Türkmen şair Abdurrahman Deveci, Türkmenlere özgü sazını çalarak, şiirler okudu. 
Editör: TE Bilisim