Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Yurt geneli yeni bir uygulamaya başladı. Şimdilik 4 ilde afişli broşürlü çalışma başladı.
 
Sigara içme, içiyorsan da bari izmaritini yere atma”
“500 izmarit getir 5 lira götür”
 
Genel Merkezi Mersin’de bulunan yurt geneli örgütlü bulunan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Merkezi, Genel Başkanları Mustafa Göktaş öncülüğünde yeni bir kampanya ve girişimi başlattılar.

Çevre ve ekolojik dengenin umarsızca, arsızca, hunharca kirletilip yok edildiği günümüz ortamında bir nebzede olsa soluk aldıracak proje olduğunun altını çizen ÇETKODER genel Başkanı Göktaş, “çevreyi ve doğayı kirletirken, yok ederken, acımasız kullanırken, hor kullanırken, hiç düşünmüyoruz ki, gelecek yaşamı çalıyoruz. Yaşımı yok ediyoruz. Sağlıklı yaşam hakkımızı yok ediyoruz.  Gelecek nesillere sağlıklı, pırıl pırıl bir ortam bırakmak için çaba sarf eden yok. Hep yok ediyoruz. Lafa ve söze geldi mi, mangalda kül bırakmayanlardan ortalık geçilmiyor.  Ama iş icraata geldi mi, hiçbir elle tutulur, gözle görülür icraat yok.

Bu yüzden kendi çapımızda, kendi imkân ve olanaklarımızla, kimseden beş kuruş yardım almaksızın imece usulü gönüllü arkadaşlarımızla bir çalışma daha başlattık. Çalışmamızı afişli ve broşürlü olarak yapacağız. Şu anda 4 ilde bu çalışmayı başlatıyoruz. Kurban Bayramı süresince gönüllülerimiz kalabalık yerlere, otobüs duraklarına, kantinlerin önüne, hastane önlerine bu afişleri asacaklar. Toplumsal bilinçlenme, toplumsal kalkınma ve mutabakat adına yaptığımız bu gönüllü ve karşılıksız çalışmalarımız artarak devam edecektir” dedi.
 
Göktaş, “Tüm tüketici vatandaşlarımız bilmeli ki hor kullanılan, acımasız kirletilen çevre, doğa kendi yaşamlarını yok ediyor. Bu nedenle basit ama yapıldığı takdirde çok büyük çevresel, yaşamsal fayda görecekleri bir uygulamayı başlattık. Diyoruz ki, Sigara içme. İçiyorsan da lütfen izmaritini yere atma. Bu bağlamda gel 500 izmariti bize getir, 5 lira götür”
 
Göktaş, “Uygulama ilk olarak Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye illerinde bu gün itibari ile başlayacaktır. Toplanan izmaritler imhaları için ilgili Belediyelere bizim tarafımızdan tutanakla teslim edilecektir. Buralarda başarı gözlemlenecek, daha sonra yurdumuzun tüm il ve ilçelerinde derneğimiz gönüllüleri aracılığı ile yaygın hale getirilecektir. Unutulmasın ki bir izmarit doğada 2 yılda zor kaybolmaktadır. Gençlere ve içenlere sesleniyoruz. Yere atmasın biriktirsinler 500 adet izmariti bize getirsinler 5 lirayı bizden alıp gitsinler” dedi.
 
ÇETKODER GENEL MERKEZİ YAZIŞMA İÇİN: [email protected]
ÇETKODER BASIN’A BİLGİ VE DUYURU İÇİN GOOGLE GRUBU:
http://groups.google.com.tr/group/cetkoder
ÇETKODER MESAİ SAATLERİ İÇİNDE
İLİTEŞİM VE HUKUKİ YARDIM HİZMETLERİ İÇİN: 0.535.475 70 06
ÇETKODER GENEL BAŞKANI GSM: 0.532.282 29 91

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

Editör: TE Bilisim