Ankara Sincan'da Kamil Hamarat, eski kız arkadaşını önce boynundan bıçakladı, Kaçan genç kızı yakalayıp yine defalarca bıçakladı ve sonra ‘Öldün mü’ diye sorup bıçağı şakağına sapladı. İzmir'de ise bir baba, yurttan kaçan kızını 9 bıçak darbesiyle öldürdü.

Sincan’da mahkemeye gelen iddianame, yine bir erkeğin kadına korkunç şiddetini gözler önüne serdi. Erkek, genç kızı önce boynundan bıçakladı. Kaçan genç kızı yakalayıp yine defalarca bıçakladı ve sonra ‘Öldün mü’ diye sorup bıçağı şakağına sapladı.

Eski kız arkadaşı 19 yaşındaki F.G.’yi şakağına bıçaklayarak yaralayan Kamil Hamarat hakkında savcılık kasten öldürmeye teşebbüs suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre, F.G. adlı genç kız, 16 Nisan 2015  saat 19.00 sıralarında okuduğu meslek lisesinden çıkarak evine doğru gitmeye başladı. Bir süre sonra F.G.’nin önünü kesen eski erkek arkadaşı Kamil Hamarat, genç kızın arabaya binmesini istedi. Israr üzerine arabaya binen genç kız, sonrasında yaşadığı dehşeti ifadesinde şöyle anlattı:

BIÇAĞI BOYNUNA VURDU

“Araçta bana ‘Seni çok seviyorum. Benden neden ayrıldın, beni hiç aldattın mı’ dedi. Ben de ‘Hayır’ dedim. ‘Sen şerefsizsin, o…, kendimi öldüreceğim, seni de öldüreceğim 2 saniye gözünü kapat’ dedi. Daha sonra araçta bulunan ekmek bıçağını alarak boynuma vurdu. Kendimi araçtan dışarıya attım ve yere yuvarlandım. Kamil, araçtan inerek bıçağı vücuduma vurmaya başladı. ‘Öldün mü’ diye sordu. Kaçmak için ayağa kalktım. Arkamdan koşarak geldi ve bıçağı sol şakağıma sapladı.”

‘HAYDİ VUR’ DEMİŞ

İddianamede, kaldırıldığı hastanede ameliyatla bıçağın genç kızın kafasından çıkarıldığı anlatılırken, Kamil Hamarat da ifadesinde, F.G.’nin kendisini tahrik ettiğini öne sürerek, “Kışkırtıcı şekilde konuştu. Boynunu uzatarak, ‘Haydi bana vur’ dedi. Kendimi kaybederek ekmek bıçağı ile vurdum. Zarar vermek istedim” dedi.

Savcılık, Hamarat hakkında ömür boyu hapis cezası talep edilen iddianameyi mahkemeye sundu. F.G’nin avukatı Evin Konuk, kadına şiddet olaylarında her gün dehşet verici görüntülerle karşılaştıklarını anlatarak, “Sanığın en ağır şekilde cezalandırılması için mücadele edeceğiz” dedi.

YURTTAN KAÇAN KIZINA 9 BIÇAK

İzmir’in Konak ilçesinde seyyar manav Sabri A. (41), yetiştirme yurdunda kalan kızı Şükran A.'nın (17) yurttan kaçıp Kültürpark'a gittiğini öğrendi. Önceki gece saat 23.00 sıralarında buraya gelen babasını karşısında gören genç kız, kaçmaya başladı. Fuar alanı içerisinde yaşanan kovalamaca sonucunda baba Sabri A. yakaladığı kızını sırtından 7, koltuk altından 2 bıçak darbesiyle yaraladı.

Editör: TE Bilisim