Çürük raporu ve satılamaz şerhi bulunan askeri arazilerin pazarlanmasına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan AK Parti Beşiktaş Belediye Başkanı adayı Sibel Çarmıklı, oğlu Murat Çarmıklı ve Hayrullah Çelebi serbest kalırken, Erdem Kılıç tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkedildi.

İstanbul'daki Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'un tutuklandığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan iş kadını Sibel Çarmıklı ve oğlu Murat Çarmıklı ile H.Ç. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

Adliyedeki Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta'ya ifade verdi.

Sibel Çarmıklı, oğlu Murat Çarmıklı ve Hayrullah Çelebi serbest kalırken, Erdem Kılıç tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkedildi.

Adliye çıkışında konuşan Sibel Çarmıklı, "Bu bir soruşturma. Herkesin başına gelebilir. Suçsuz olduğumuz ortaya çıktı. Soruşturmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı. Bu konuyla ilgili başka birşey söylemek istemiyorum" dedi.

Çarmıklı'nın, İstanbul'da yapılması planlanan 3. köprü güzergahındaki bir arazi üzerinde bulunan hava kuvvetlerinin satılamaz şerhini kaldırması için Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'la pazarlık yaptığı ve bu sırada polisin teknik takibine takıldığı öğrenildi.

Sahte çürük raporu soruşturmasında dün de 12 kişi adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından 6 kişi serbest bırakıldı. 6 kişi ise tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemece sevk edildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, savcıya ifade verdikten sonra nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevkedilen Fehmi Suna, Ömer Uçar, Tahir Mete Turan, İsmail Es, Taylan Özgür Düşko ve Murat Tugay Tepe yargıç karşısına çıktı.

Burada nöbetçi yargıç Murat Üründü tarafından yeniden sorgulanan Murat Tugay Tepe, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", ve "yağmaya teşebbüs" suçlarından diğer 5 şüpheli ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçundan tutuklandı.

Öte yandan, bu kişilerle birlikte adliyeye çıkarılan ve savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan 6 kişiden 4'ünün kadın olduğu kaydedildi.
Editör: TE Bilisim