Seyyid Ahmet Arvasiyi anma etkinliğine ailesi,Torunları, yakınları, İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı GÖKMEN KANTAR ,İstanbul Ülkü Ocakları eski Başkanı ERDEM KARAKOÇ,ilçe ocak başkanları,MHP İstanbul YÖNETİCİLERİ, MHP İlçe başkanları ve ülkü sevdalısı çok sayıda seveni katıldı. 

İstanbul Times Haber Merkezi / Ebubekir Kara

Seyyid Ahmet Arvasinin Kabri başında Kuran-ı Kerim okunmasının ardından konuşan İstanbul Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökmen Kantar, Seyyid Ahmet Arvasi nin Türk Milleti için önemli bir şahsiyet ve dava adamı olduğunu belirterek, ""Türk-İslam ülküsü davamızın en önemli düşünürlerinden biridir. Onun düşünceleri bizim için çok önemli bir kaynaktır. 

Biz bugün, yılbaşında çamların kesildiği bir günde Arvasi hocamızı Kuran-ı Kerim okuyarak, dua ederek anıyoruz. Bize yakışan da budur. Onun hizmetlerini unutmayacak ve hatırasını sürekli yaşatacağız,""" dedi.

Arvasi kimdir ?

Ağrı nın Doğubayazıt ilçesinde 1932 yılında doğan Arvasi, 1952 yılında Erzurum Öğretmen Okulu ndan mezun oldu. Bir süre ilkokul öğretmenliği yapan Arvasi, 1958 de Gazi Eğitim Enstitüsü Eğitim Bilimleri Bölümünü bitirdi. Sırayla Balıkesir, Bursa ve İstanbul daki eğitim enstitülerinde hocalık yapan Arvasi, 1979 senesinde emekli oldu. 

Aynı yıl MHP Genel İdare Kuruluna seçilerek, bu partideki görevini 12 Eylül 1980 müdahalesinedek sürdüren Ahmet Arvasi, MHP den İstanbul Senatör adayı da oldu.

Hergün Gazetesinde, Türk-İslam Ülküsü başlığıyla günlük makaleler yazan Arvasi, 12 Eylül den sonra MHP ve ülkücü kuruluşlar davasından yargılandı. Mamak Cezaevi nde bir süre yatan Arvasi, tahliye olduktan sonra gazete ve dergilerde yazılar yazdı.
 

Seyyid Ahmet Arvasi, 31 Aralık 1988 tarihinde 56 yaşındayken İstanbul Erenköy’deki evinde hakkın rahmetine kavuştu..
HABER-KAYNAK: EBUBEKİR KARA
Editör: TE Bilisim