Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Seyhan Belediye Başkanı ve beraberindeki heyete Kartal’da yapılan projeleri ve hizmetleri anlattı. Seyhan Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet Kartal Belediyesi Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğü ile de toplantı yaparak, Seyhan’da gerçekleştirecekleri deprem ve yerinde dönüşüm konusunda bilgi aldı.

Türkiye'de deprem-yerinde ve kentsel dönüşüm politikasını en iyi şekilde uygulayan ve vatandaşı mağdur etmeden yerinde dönüştürerek binaları daha sağlam bir yapıya dönüştüren belediyenin Kartal Belediyesi olduğu vurgulanan toplantıda Kartal Belediyesi Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürü Nuran Keriş 2009 yılından bugüne kadar ilçede gerçekleştirilen dönüşümleri bir sunum eşliğinde anlattı.

Toplantının ardından Kartal ilçesinde yapılan dönüşümlerle ilgili bir gezi de yapan heyete, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Apaydın’da eşlik etti. Apaydın, ilçede yapılan binalarla ilgili nasıl bir süreç uygulandığını ve yapımı yeni başlayan binalar hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Kartal Belediyesi iştirak şirketi olan Karyapsan A. Ş. geçen Adana Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve beraberindeki heyet burada Karyapsan Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Zorgül’den de bilgi aldı. Zorgül, ilçede dönüşüm yapılacak binalara nasıl bir prosedür uygulandığını, hangi testlerin yapıldığını ve çıkan sonuçlar üzerinden yapılan işlemleri anlattı.

Adana Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve beraberindeki heyet, başta Kartal Belediyesi olmak üzere Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e ve Başkan yardımcıları Ömer Fethi Gürer, Ali Apaydın, Nizamettin Zorgül’e deprem ve yerinde dönüşüm çalışmalarında kendilerini aydınlattıkları için teşekkür etti.
 
Editör: TE Bilisim