Dün Trakya'yı vuran şiddetli yağmurun bugün İstanbul'a geleceği biliniyordu. Üstelik meteoroloji yağmurun şiddetini daha da artıracağını söylemişti. Belediyeyi, valiliği ve halkı dikkatli olmaları yönünde uyarmıştı. Sel beklendiği gibi geceyarısı geldi ancak önlemler yetersiz kaldı, araçlar suya gömüldü, en kötüsü can kaybı var... Vali yardımcısı İstanbul'da ölü sayısının 23'e ulaştığını açıkladı. Cesetlerden 7'si Halkalı'da servisten inen kadınlardı...  7'si de İkitelli TIR garajında ölüme uykusunda yakalanan TIR şoförleri...

Geceyarısı başlayan şiddetli yağış nedeniyle kentin en işlek otoyollarından İkitelli Basın Ekspres Yolu tamamen kapandı; sürücüler ve yolcular araçları üzerinde kurtarılmayı bekliyor.

TIR GARAJINDA ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Başakşehir TIR garajında ise şoförler şiddetli yağmura araçlarının içinde uyurken yakalandılar. İtfaiye ekiplerinin ifadesine göre TIR garajından şu ana kadar 7 ceset çıkarıldı... 

İŞE GİDERKEN SERVİSTE ÖLDÜLER

Halkalı'da ise 7 kişinin cesedinin bulunduğu iddia ediliyor... Halkalı'da ölenlerin ise ilk su baskınında suların altında kaldıkları tahmin ediliyor. Hayatını kaybedenlerin bir tekstil atölyesine gitmek için yola çıkan kadın çalışanlar olduğu bildirildi

BAHÇEŞEHİR'DE SON DURUM

Bahçeşehir Hamam Deresi civarında da sel baskını yaşanıyor. Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi'nde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

Bankalar Caddesi çevresindeki sanayi sitelerinde ise gece su baskınına uğrayan iş yerlerinde itfaiye ekiplerince suları tahliye çalışması başlatıldı.

Sabah saatlerinde araçlarıyla yola çıkan vatandaşlar, Başakşehir ve İkitelli'yi TEM otoyoluna bağlayan yollarda biriken sel sularında mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ekipleri ve iş makineleriyle kurtarılmaya çalışılırken sel sularının tahliye işlemleri de sürüyor.

Bu arada, TEM otoyolu ve E-5 kara yolunda sel sularının sürüklediği taşlar da trafikte aksamalara yol açıyor.


İSTOÇ'TA SON DURUM


İSTOÇ yanyolda bulunan bir TIR garajındaki araçlar sele kapılarak havalimanına gidiş yolunu tamamen kapadı. Göl haline gelen yolda bazı hususi araçlar da sele kapıldı.

DİĞER İLÇELERDE SON DURUMLAR

- Yeni Bosna'daki bazı fabrikaları su bastı. Fabrikalardaki bazı eşyalar suyla birlikte çevreye yayıldı.

- Sultançiftliği, Alibeyköy, Sultangazi, İkitelli, Bağcılar ve Hadımköy'de çok sayıda ev ve işyerini su bastı.

- Başakşehir ilçesinin ara yollara büyük ölçüde kapandı. İlçeye bağlantı sağlayan yollarda ulaşım aksıyor. Ara sokakların sel sularıyla doldu.

Editör: TE Bilisim