Temizlik İşleri Müdürlüğü Güzel Bir İşe İmza Atı

Zeytinburnu Belediyesi, Biruni Üniversitesi ile iş birliği içerisinde “Eğitimli Personel, Sağlıklı Çevre” projesini hayata geçirdi. Sokak, mahalle ve caddelerin daha temiz hale dönüştürülmesini amaçlayan projede, çöp toplama personeli, sokak süpürge ekibi ve geri dönüşüm personeli, çevre ve atık bilinci hakkında 1 yıl boyunca üniversitede uygulamalı eğitim alacak.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Uygulanacak projede, personelin, atıkların toplanması, taşınması ve kent temizliğinde bilgi ve maharetlerini arttırması, iş sağlığı ve güvenliği hakkında daha donanımlı hale getirilmesi amaçlanıyor. Bir yıl boyunca devam edecek olan projede, eğitimini tamamlayan personel, Türkiye’nin ilk sertifikalı temizlik personeli unvanını kazanmış olacak.

Geri dönüşümde vatandaş ve personel işbirliğinin arttırılacağı projede, sürdürülebilir atık yönetiminin sağlanarak, daha sağlıklı bir çevre için harekete geçilecek.  Çevre temizliği, kent düzeni,atık gruplarının çevreye etkileri gibi konular hakkında aralarında Prof. Dr. Orhan Kural’ın da yer aldığı uzman akademisyenler tarafından Biruni Üniversitesi’nde eğitim alacak temizlik personelleri, 1 yılın sonunda kent temizliği, geri dönüşüm ve atık yönetimi konusunda farkındalık düzeyi artmış, çevre konusunda daha donanımlı personel haline dönüşecek.  

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 

 

Editör: TE Bilisim