Türkiye Kamu-Sen'den yapılan açıklamada, Genel Başkan Bircan Akyıldız'ın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yönetim Kurulu'nda ilgili yasa uyarınca görev yaptığı ve ''Görevini, iddiaları ortaya atan şahıstan devraldığı'' ifade edilerek, ''Genel başkanımızın salahiyetini sorgulamak kimsenin haddine değildir'' denildi.

Yazılı açıklamada, Bircan Akyıldız hakkında ''taraflı, yalan ve yanlış açıklamalar'' yapıldığı savunularak, Akyıldız'ın SGK Yönetim Kurulu'nda ilgili yasa doğrultusunda görev yaptığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu yasa uyarınca 24 Kasım 2006 tarihinde bir seçim yapılarak Yönetim Kurulu'nda görev yapacak üyelerin belirlendiği anımsatılarak, ''Seçimler sırasında Memur-Sen ve KESK anlaşarak Yönetim Kurulu'na gönderilecek olan temsilcileri kendi aralarında belirlemişler ve 2006 ile 2009 yılları arasındaki süreçte dönüşümlü olarak Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu'nda temsilci bulundurmuşlardır.

2009 yılına gelindiğinde ise Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu'na, temsilcimiz Sayın Bircan Akyıldız, Türkiye Kamu-Sen delegelerinin oyları ile seçilmiştir ve Yönetim Kurulu'na atanan değil, seçilen üye olarak görevine başlamıştır. Unutulmamalıdır ki Genel Başkanımız Sayın Bircan Akyıldız, SGK'daki görevini, iddiaları ortaya atan şahıstan devralmıştır. Dolayısıyla hukuki anlamda selefi ile arasında hiçbir fark bulunmamaktadır.''

Bircan Akyıldız'ın kadrosunun halen MKE'de bulunduğu ve iddiaların aksine hiçbir zaman SGK'ya nakledilmediğine işaret edilen açıklamada, ''Bircan Akyıldız'ın göreve başlamasının üzerinden dört ay geçmiş olmasına rağmen, yersiz ve mesnetsiz iddiaların yetki sürecinde ortaya çıkmış olmasını manidar buluyor, bu tür girişimleri malum sendikanın yaşadığı yetki fiyaskosu sonucunda kaybettiği itibarı ve üyelerini geri kazanmak için başvurduğu beyhude bir yol olarak görüyoruz'' denildi.

Açıklamada, ''Genel Başkanımızın salahiyetini sorgulamak kimsenin haddine değildir. Kaldı ki bizim genel başkanımızın görevinin nerede başlayıp nerede bittiğini tespit etmek işbirlikçi, yalancı ve iftiracı sendikaların işi hiç değildir. Bu vesile ile malum sözde sendikacıları uyarıyoruz; gerçekleri saptırarak bir yere varamayacağınızı, yalan, iftira ve entrikalarla sendikacılık yapılamayacağını ve foyanızın ortaya çıktığını görünüz ve lütfen; dedikodu değil, hizmet üretiniz, sendikacılık yapınız, yalan söylemeyiniz, harama bulaşmayınız, haddinizi biliniz'' görüşüne yer verildi.

Editör: TE Bilisim