SEMT PAZARLARINDA BAYRAM ÖNCESİ HAREKETLİLİK

                          

Bayram öncesinde yaşanan hareketliliği yerinde gözlemlemek hem de esnaf ve vatandaşın istek, şikayet ve sorunlarını dinlemek üzere Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve zabıta ekipleri semt pazarlarını ziyaret etti.

 

İstanbul Times / Haber Merkezi

 

Beylikdüzü Adnan Kahveci Mahallesi’nde Çarşamba günleri ve Gürpınar’da Cuma günleri kurulan halk pazarını dolaşan Başkan Uzun, sadece makamında değil, esnaf ziyaretleri ve halk toplantılarında da vatandaşlarla bir araya geliyor. Halkın içinde halkla beraber olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Uzun, “Çünkü bizde halktan biriyiz. İnsanlarımızın dertlerine derman olmak için samimiyet dürüstlük ve inançla çalışıyoruz. Bu doğrultuda hizmetler gerçekleştirmek için öncelikle sorunların kaynağını bilmemiz gerekiyor. Hayatın nabzı sokakta atıyor. Hangi siyasi partide veya hangi siyasi görüşte olursa olsun, tüm halkımıza ve yaşadığımız kente hizmet etmek en kutsal görevimizdir. Bu bilinçle çalışarak, gerçekleştiremeyeceğimiz sözler vermemeye, verdiğimiz sözleriyse gerçekleştirmeye özen gösteriyoruz” diye konuştu.

 

Pazar Esnafı Belediye Çalışmalarından Memnun

 

Vatandaş ve esnafla görüşen Başkan Uzun’a yöneltilen talep ve istekler not alındı. Pazar esnafı, belediyeden, pazar tahtası ücretlerinin 6 ayda değil de haftalık olarak alınması talebinde bulunurken, vatandaşlar Gürpınar’daki ilköğretim okul yollarının bozuk olduğunu, öğrencilerin daha rahat okula gidip gelmeleri için bu yolun yapımına öncelik verilmesini istedi. Maddi imkansızlıklar nedeniyle 7 yaşındaki engelli çocuğuna tekerlekli sandalye alamayan bir vatandaşta sandalye talep etti. Vatandaşlar, ayrıca Gürpınar Siteler mevkiindeki kaldırımların yapılması isteminde bulundu.

 

Pazar esnafının yüzde 85’inin belediye ve zabıta çalışmalarından memnun olduğu bildirilerek, Zabıta Müdürlüğü tarafından; her hafta fiyat etiketleri, gıda ve halk sağlığı gibi konularda 5 kişilik ekiple denetim yapıldığı kaydedildi.

Editör: TE Bilisim