Meteoroloji'den yapılan açıklamada Türkiye'nin Orta Akdeniz'den gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girdiği belirtildi. Meteoroloji, Türkiye'nin Orta Akdeniz'den gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girdiğini belirterek, bazı bölgeler için kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin batı kesimleri Orta Akdeniz'den gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi.

Ülkemizin iç ve batı kesimlerinde görülecek yağışların Marmara'nın güney ve batısı, Batı Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Manisa, Kütahya, Samsun, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Malatya ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, doğu kesimlerde 3 ila 5 derece artacak, batı bölgelerde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anagolu  ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek. Yağışların Marmara'nın güney ve batısı, Batı Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Manisa, Kütahya, Samsun, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Malatya ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım vb) tedbirli olunması gerekiyor.

Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb) hazırlıklı olmak gerekiyor.

Bölgelere göre hava durumu ise şu şekilde tahmin ediliyor;

MARMARA:
Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklarla kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bölgenin güney ve batısı ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde İstanbul ile Çorlu çevrelerinde sis görülecek.

EGE: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerine kadar Manisa, Kütahya ve İzmir'in kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar iç kesimlerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklarla kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların gece saatlerinde Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması beklşeniyor. Rüzgar bölgenin iç kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.

İÇ ANADOLU: Doğusu az bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Eskişehir, Ankara ve Çankırı çevreleri ile zamanla bölge geneli aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli kuvvetli olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla Orta Karadeniz parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz ile gece saatlerinde Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar akşam saatlerinde Samsun ve çevresinde kuvvetli olacak. Rüzgar Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Malatya, Elazığ, Tunceli ve Erzincan çevreleri aralıklı yağmur  ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar gece saatlerinde Malatya ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Gaziantep, Adıyaman, Kilis ve Şanlıurfa çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar gece saatlerinde Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olacak.
Editör: TE Bilisim