Etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Çatalca'ya bağlı İzzettin Köyü'nün köprüsü yıkılırken, yolda mahsur kalan 9 kişi, yaklaşık 7 saat sonra kurtarıldı.

Zaman zaman etkisini sürdüren şiddetli yağış, Çatalca'ya bağlı İzzettin Köyü'nün köprüsünün yıkılmasına neden oldu. Köprünün yıkılmasıyla birlikte köye ulaşım imkansız hale geldi. Bir traktör sürücüsü ve 5 vatandaş yolda mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri, mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için harekete geçti. Vatandaşın yardımına koşan 3 itfaiye eri de aynı noktada mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye aracı ile traktörün üzerine çıkarak yardım bekledi. Saat 10.00'da mahsur kalan grup, ancak akşam saat 17.00 sıralarında kurtarılabildi.

Balık adamların da yardımıyla mahsur kalanların yanına kadar yaklaşan iş makinasından gruba ip atıldı. Mahsur kalan vatandaşlar, ipi tutarak bulundukları yerden kurtulmayı başardı. Zor anlar yaşadıklarını belirten vatandaşlar, "Saatlerdir buradayız. Çok zor anlar yaşadık" diye konuştu.
Öte yandan, mahsur kalan vatandaşların yakınları, kurtarma çalışmalarını izlemek üzere güvenli bir noktada toplandı.

İtfaiyenin sıkça yaptığı 'dağılın' uyarısı üzerine sinirleri gerilen vatandaşlarla yetkililer arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

İŞTE SİLİVRİ VE ÇATANCA'DAN SON GÖRÜNTÜLER

Editör: TE Bilisim