Eski astsubay Murat Yüksel, para meselesi yüzünden annesi yeğenleri, ablası, kardeşi, babası dahil herkesi tek tek öldürdü

Adana'da yabancı bir kadınla evlendiği için 13 yıl önce ordudan atılan 38 yaşındaki Murat Yüksel, öneki gün para meselesi yüzünden tartıştığı annesi, babası, ablası, ağabeyi ve yengesiyle birlikte 3 yeğenini başlarına kurşun sıkarak ve boğarak öldürdü. Katliam, dün öldürülen hemşire Nalan Yüksel'in görev yaptığı sağlık ocağına gitmemesi üzerine durumu polise bildiren doktorun ihbarıyla ortaya çıktı. Evinde intihar mektubu yazarken yakalanan Murat Yüksel, aile fertlerini öldürdüğünü itiraf etti. Adana Küçükdikili Beldesi Sağlık Merkezi'nde hemşirelik yapan 40 yaşındaki Nalan Yüksel'in dün işe gelmemesi üzerine şüphelenen mesai arkadaşı doktor, durumu polise bildirdi. Zehirlenme ihtimalini de değerlendiren polis, Adana Büyükşehir Belediyesi Cankur ekipleriyle, hemşire Yüksel'in Huzurevleri Mahallesi 142 sokak Özemek Apartmanı 11'inci katındaki evine gitti.

'ÜÇ KİŞİYİ DAHA ÖLDÜRECEKTİ'
Çilingir yardımıyla kapıyı açtıran polis, hemşire Nalan Yüksel (40), oğulları Halil İbrahim (19), Arif Kopar (17), babası İbrahim (64), annesi Günay (60), kardeşi Ali, kardeşinin eşi Elagül Yüksel ve çocukları Vedat Yüksel'in cesetlerini buldu. Komşuları sorgulayan polis ekipleri, kimsenin silah sesi duymadığını belirledi. Olay yerinde inceleme yapan cumhuriyet savcısı, şahısların başlarına tek kurşun sıkılarak öldürüldüklerini belirledi. Ön otopsinin ardından, apartmanın en üst katı olan 11'inci kattaki cesetler asansör ve merdivenle indirilmelerinde güçlük çekilince, itfaiye merdiveni yardımıyla pencerenin demir korkulukları kesilerek aşağı indirildi. Cesetler otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Bu arada Adana Valisi İlhan Atış zanlının yazdığı mektupla ilgili, "Mektubunda borçlarından bahsediyor ve dolmuş durağındaki üç kişiyi daha öldürüp, intihar edeceğini söylüyor. Kısa sürede yakalanmasaydı üç cinayet daha görülecekti" dedi.

DAKİKA DAKİKA VAHŞET

Önceki gün saat 14.30: Murat Yüksel, 7.65 mm çapında küçük bir silah temin edip anne ve babasının oturduğu dairenin kapısını çaldı. Kapıyı açan 62 yaşındaki annesi Günay Yüksel'i boğarak öldürdü.
Saat 14.35: Evdeki yeğenlerinden 5 yaşındaki Vedat Yüksel'i boğarak ve ablasının oğlu Arif Kopar'ı da başına kurşun sıkarak öldürdü.
Saat 17.00: Hemşire abla Nalan Yüksel eve geldi. Annesinin cesedini görüp kaçmak istedi, ancak zanlı koridorda ablasını yakalayıp başından vurdu.
Saat 17.30: Yeğen Halil İbrahim Kopar anahtarı ile kapıyı açıp eve girdi. Ayakkabısını çıkartıyordu ki, dayısı onun da başına bir el ateş etti.
Saat 18.45: Kapıdan içeri kardeşi Ali Yüksel ile eşi Gül girdi. Katil zanlısı onları da vurup cesetleri odaya taşıyarak babasını beklemeye başladı.
Saat 22.00: Baba İbrahim Yüksel işten eve geldi. Kapıdan adımını atar atmaz oğlu tarafından kurşunlandı.
Saat 22.15: Murat Yüksel boş kovanları topladı. Olay yerinde delil bırakmamak için çevreyi kolaçan etti. Ardından kapıyı kitleyip olay yerinden uzaklaştı

KİMSE SES DUYMADI, ÇÜNKÜ...

Emniyet yetkililerine göre 7.65 çapındaki silah ateşlendiğinde çok ses çıkarmazdı. Karşı komşunun evde olmaması da Yüksel'in rahat hareket etmesine neden oldu. Bir büfe açtığı kardeşi borç batağına saplanınca dolmuşlarını ve evini satmak zorunda kalan Murat Yüksel iddiaya göre ailesini "Beni borç batağına sapladınız" diyerek suçladı. Ancak 3 ay önce de yine borç meselesi yüzünden ailesiyle tartışan şüpheli, cinnet getirince arabasını yakıp ortadan kayboldu. Yüksel'in Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördüğü ileri sürüldü.

İntihar mektubu yazıyordu yakalandı

Olayın ardından apartman ve çevresinde araştırma yapan polis, cinayet şüphelisi olarak hemşire Nalan Yüksel'in kardeşi Murat Yüksel'i suç aleti silahla birlikte Toros Mahallesi'ndeki evinde intihar mektubu yazarken yakaladı. Murat Yüksel sorgusunda, ailesini borç meselesi yüzünden katlettiğini itiraf etti. Evli ve 6 yaşında bir çocuk babası Murat Yüksel'in öldürdüğü iddia edilen yeğenlerinin üniversiteye hazırlandığı ve bir süredir dayılarıyla görüşmediği öğrenildi. Ordudan atılmak için 1996'da yabancı bir kadınla evlendiği öğrenilen Murat Yüksel'in, 1 yıl sonra dolmuş alıp çalıştırdığı, işlerinin iyi gitmesiyle kısa sürede dolmuş sayısını 2'ye çıkarıp 4 de daire aldığı öğrenildi. Babası ve şizofreni hastası olduğu öne sürülen kardeşi Ali Yüksel ile birlikte çalışan Murat Yüksel'in tüm ailesine yardım ettiği ortaya çıktı.

Babası çocuklarından sürekli yakınıyordu

İDDİAYA göre baba İbrahim Yüksel de oğullarından sürekli yakınıp akrabalarına, "Beni oğlanlar bitirdi. Dükkânım vardı, dolmuşum vardı. Hepsini yediler bitirdiler. Bir an önce ölsem de kurtulsam" diyordu. Arkadaşları da İbrahim Yüksel'in bir süre önce şehir içi ulaşımı sağlayan İtimat Dolmuşları'ndan minibüs kiraladığını, ancak ödeyemeyince minibüsün elinden alındığını anlattı. İbrahim Yüksel'in son zamanlarda pazarda çakmak gazı ve Adana'ya özgü bir yiyecek olan şırdan dolması satarak ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim