19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet Camii avlusunda gazilere ve şehit düşen askerlerin ailelerine yönelik bir kahvaltı organize edildi. Etkinliğe katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve geçmişten bu yana vatan için şehit düşenleri ve tüm gazileri minnetle andığını ifade etti.

İstanbul Times Haber Merkezi

Kahvaltıya katılan Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ise Türk milletinin değerleri gereği vatanı için şehit ve gazi olma şuurunu canlı tuttuğunu, geçmişte olduğu gibi bugün de Türk askerinin bu bilinçle hizmet ettiğini dile getirdi. Demirkol, şehit aileleri ve gazilerin sosyal haklarının iyileştirilmesi konusunda da hükümetin önemli çalışmalar yaptığını belirtti.

Onların Hakları Ödenemez!

Beylikdüzü Müftüsü Süleyman Küçük ise tüm şehit ve gazilere minnet borçlu olduklarını, konu vatan savunması olunca canını ortaya atan şehit ve gazilerin hakkının maddi bir karşılıkla ödenemeyeceğini söyledi. Malul Gaziler Derneği Avcılar Temsilcisi Nurettin Ağaoğlu da konuşmasında; konu vatan savunmasıysa eğer, askerlerin oldukça cesur bir yüreğe sahip olduklarını dile getirdi. Kahvaltı sonrası şehitler için dua okundu. Dua sırasında bazı şehit ve gazi yakınlarının duygulandığı gözlendi. Beylikdüzü Müftülüğü tarafından şehit yakınları ve gazilere teşekkür belgesi verildi.
 
Editör: TE Bilisim