Yozgat'ta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şehit Uzman Çavuş Mehmet Koçak'ın eşi Dilek Koçak'a taziye ziyaretinde bulundu. Eşinin beş gün evine gelmeyerek çocuklarına hasret gittiğini Bahçeli'ye anlatan Dilek Kocak, "Nasıl bir çözüm süreci bu, her gün bir şehit haberi geliyor. Kendilerinin çocukları Amerikalarda Avrupalarda okurken, Cumhurbaşkanı altın kaşıklarda yemek yerken benim kocam 5 gündür evine gelmedi, çocuklarına hasret gitti." dedi.


BAHÇELİ BAŞ SAĞLIĞI DİLEDİ

Partisinin genişletilmiş il istişare toplantısına katılmak üzere Yozgat'a gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, toplantı sonrası geçtiğimiz Pazar günü Diyarbakır Bingöl karayolunda terör örgütü PKK tarafından döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Koçak'ın baba evine taziye ziyaretinde bulundu. Şehit Mehmet Koçak'ın kardeşleri ve eşi Dilek Koçak'a baş sağlığı dileyen Bahçeli'ye acılı eş," Sanmasınlar ki yıkıldık. Yıkılmadık dimdik ayaktayız. Bir tane erkek evladım var inşallah 20 yaşına geldiği zaman onu da aslanlar gibi askere göndereceğim." ifadelerini kullandı.

"BENİM KOCAM 5 GÜNDÜR EVİNE GELMEDİ, ÇOCUKLARINA HASRET GİTTİ"

Şehit kocasının 5 gündür eve gelmediğini ve çocuklarına hasret gittiğini ağlayarak anlatan Dilek Koçak, "Çözüm süreci çözüm süreci diye insanları 3-4 yıldır oyalıyorlar. Nasıl bir çözüm süreci bu. Her gün bir şehit haberi geliyor. Allah rızası için, kendilerinin çocukları Amerikalarda Avrupalarda okurken, Cumhurbaşkanı altın kaşıklarda yemek yerken benim kocam 5 gündür evine gelmedi. Aç mı gitti susuz mu gitti kimsenin haberi yok. 5 gün evine gelmedi, çocuklarına hasret gitti benim kocam. Onlar altın bardaklarda, altın kaşıklarda yemeklerini yerken benim kocam 5 gündür evine gelmedi. Nasıl bir çözüm süreci, PKK'ya vur emrini veriyor askere vur emrini vermiyorlar. Karşısında bekliyor asker onların bizi öldürsün diye. Allah razı olsun, sağ olun geldiğiniz için. Vatanımız milletimiz sağ olsun." diye konuştu.

BAHÇELİ: BİZE EMANETSİNİZ

Bahçeli, şehidin kızı Gültennaz Koçak'ı kucağına alarak sevdi. Bahçeli, şehit eşine "Bundan sonra sizde yavrularınız da bize emanetsiniz, merak etmeyin." diye teselli etmeye çalıştı.

İSTANBUL TİMES HABER AJANSI 

Editör: TE Bilisim