Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından düzenlenen yarışmanın ödül töreni, MBB ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal'ın da katılımıyla Conrad İstanbul Bosphorus Hotel'de düzenlendi.

Törende Başkan Remzi Aydın'a ödülünü MBB ve İBB Başkanı Uysal takdim etti. Başkan Aydın ödülünü almak için sahneye, projeye emek veren ekibi ile birlikte çıktı.

ÖDÜLLERİN DEVAMI GELECEK

Yarışmada bu yıl, geçen senelerden farklı olarak sadece 1.'lik ödülü alan projeler açıklanırken, ödülle ilgili olarak Başkan Aydın şunları söyledi;

“Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Projemiz 3 yıldan beri uyguladığımız bir proje idi. Şehrimizin değerlerine sahip çıkmak, gelecek nesillere aktarmak ve güzel uygulama örnekleri oluşturmak adına yüksek lisans öğrencilerimize yönelik bir programdı.

Gerçekten çok kaliteli bir proje ve bugün burada da ödülle bu kalitesi tescillenmiş oldu. Seçkin bir jüri tarafından, çok değişik parametrelerle yapılan değerlendirme neticesi bu ödülü aldık.

İnşallah bu ödüllerin arkası gelecek. Bu ödüllerimiz, Eyüpsultan halkımıza daha çok ve kaliteli hizmet etmek anlamında bizleri motive ediyor”

ALİ KUŞÇU UZAY EVİ VE ESER İLE ALTIN KARINCA ÖDÜLÜ ALMIŞTI

Başkan Aydın daha önce de Ali Kuşçu Uzay Evi projesiyle "Kültür ve Sanat" kategorisinde, Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi “ESER” projesiyle de “Toplum Düzeni ve Sosyal Hizmetler" kategorisinde Altın Karınca ödülü almıştı.

BAŞARILI PROJELER ÖDÜLLENDİRİLİYOR

Altın Karınca yarışması, belediyelerin uyguladığı başarılı projeleri ödüllendirerek iyi uygulama örneklerini tanıtmak ve yaygınlaştırmak; bu yolla yaşam kalitesi yüksek, sürdürülebilir şehir yaşamına katkıda bulunmak amacıyla düzenleniyor. Yarışmaya, Marmara Belediyeler Birliği üyesi olan belediyeler katılabiliyor.

Yarışma “İdari Kategoriler” ve “Proje Kategorileri” olmak üzere iki ana kategoride düzenleniyor. Bu ana kategoriler ise kendi içlerinde şu şekilde alt kategorilere bölünüyor;

İdari Kategoriler;

Nüfusu 15.000’e Kadar Olan İlçe ve Belde Belediyeleri, Nüfusu 15.001 – 100.000 Arasında Olan İlçe Belediyeleri, Nüfusu 100.001 veya Üzeri Olan İlçe Belediyeleri, İl Belediyeleri, Büyükşehir Belediyeleri.

Proje Kategorileri;

Afet Yönetimi, Kültür ve Sanat, Ulaşım, Sürdürülebilir Çevre Yönetimi, Kurumsal Gelişim, Sosyal Belediyecilik, Şehircilik Altyapısı, Şehir Teknolojileri, Yerel Kalkınma ve İşbirliği.,

Editör: TE Bilisim