Geçtiğimiz ay terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan şehit oldu. Şehidimizin vasiyetinin çocuklara özel bir eğitim yuvası olduğu ortaya çıkmıştı.

ŞEHİDİN ADI BİLGİ EVİNE VERİLDİ

Şehidin bu şekilde vasiyette bulunduğunu öğrenen Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın talimatıyla, 5-25 yaş arası yaygın eğitim programı Simurg'un Rami'de yeni açılan bilgi evine Şehit Musa Özalkan'ın adı verildi.

Bilgi Evi'nin açılışı Başkan Remzi Aydınve eşi Tülay Aydın'ın katılmıyla düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi. Törene ayrıca AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, MHP Eyüpsultan İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Yazıcı, muhtarlar, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Tören Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

BAŞKAN AYDIN'DAN RAMİLİLERE MÜJDELER GELDİ

Başkan Aydın törende yaptığı konuşmasında, Rami'nin Cuma ve Yeni Mahalle ile çok önem verdiği, sevdiği, her daim göz önünde tuttuğu bir mahalle olduğunu vugulayarak şunları söyledi; “Rami kışlamızın inşaatı devam ediyor. İlk etabı bitti. Kültür Bakanlığımız oraya çok güzel bir kütüphane ki Türkiye'nin en büyük kütüphanesini ve kültür merkezini inşa etmeye devam ediyor. Altında binlerce araçlık otoparıyla İstanbul'a hizmet verecek. Çok kısa süre içerisinde hem Cuma Mahallemizde hemde Yeni Mahallemizde birer açık otopark açacağız. Çok kısa bir süre sonra Cuma Mahallemizde, Ata Yolu'nda gençler için bir kitap kafe açılışı yapacağız. Biz biliyoruz ki Ramili çocuklar çok zeki, çok çalışkan ve yürekleri vatan sevgisiyle çarpıyor, o yüzden buraya bilgi evimizin açtık. İleriki süreçte Rami Kışlası içerisinde daha büyük, daha ferah mekanlara gitmeyi planlıyoruz.”

“EY ŞEHİDİMİZ GÖZÜN ARKADA KALMASIN”

“Rami Bilgi Evi Şehidimiz Musa Özalkan'ın vasiyeti neticesi onun ismini vererek açtığımız bir bilgi evi oldu. Şehidimiz kendi adına bir eğitim yuvası oluşturulmasını arzu etmişti. Bir anlamda onun vasiyetini yerine getirmiş oluyoruz. Ey Şehidimiz gözün arkada kalmasın, yeni Musa Özalkanlar buradan yetişiyor, yeni pırıl pırıl, güzel insanlar buradan yetişiyor.”

MEHMETÇİKLERE DESTEK İÇİN MEKTUPLAR YAZDILAR

Konuşmanın ardından Simurg Şehit Musa Özalkan Rami Bilgi Evi öğrencilerinden Yunus Elbir sahneye gelerek, Mehmetçiklere yazdığı mektubu Başkan Aydın'a teslim etti. Başkan Remzi Aydın da öğrenciye; “Vatanımızı, milletimizi düşmanlarımızdan koruduğunuz için size çok teşekkür ederiz. Hakkınızı ödeyemeyiz. Biz de büyüdüğümüzde birer asker olup hakkınızı vereceğiz. Allah yardımcınız olsun. Ya Allah Bismillah Allahu Ekber” şeklinde yazdığı mektubu okutturdu. Başkan Aydın, duygu ve cesaret dolu mektubu yazan Elbir'i kucakladı, öperek teşekkür etti.

Terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda görev alan Mehmetçiklere destek için diğer öğrenciler deyazdıkları mektupları Başkan Remzi Aydın'a teslim ettiler.

“BELKİ ÇOK KÜÇÜĞÜZ AMA KALBİMİZ ÇOK BÜYÜK”

Törende asker üniforması giymiş iki öğrenci daha Mehmetçiklerimize gönderilmek üzere yazdıkları mektupları okudular.

Öğrenciler mektuplarında Mehmetçiklere şu satırlarla seslendiler; “Sevgili Mehmetçiklerim, merhaba anlı şanlı Türk askeri. İçimdeki hayranlığı sana anlatmak istiyorum. Emin ol ki buradaki herkes kapı gibi arkanda duruyor. Belki çok küçüğüz ama kalbimiz çok büyük. Biz de biliyoruz ki bizim insanlık için bin kez şehit olacak askerlerimiz var. Orada savaşmakla kalmayıp insanlara örnek oluyorsunuz. Askerlerimiz asla düşmandan korkmadınız. Çatışmaya girdiğinizde şehitliğe yürüdünüz. İşte bunun örneği Musa Özalkan. Vasiyet olarak okul yaptırılmasını istemişsin. Allah razı olsun sizin gibi askerler oldukça devletimizin, milletemezin bileği bükülmez. Size asla laf söylettirmeyiz, her zaman yanınızdayız. Allah yardımcınız olsun.”

Öğrencilerin minik yürekleriyle yazdıkları mektuplar tören alanında duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Törenin ardından ise hep birlikte bilgi evi gezildi.

GELECEK NESİLLERE KATKI SAĞLAYACAK

İçinde 3 temel eğitim sınıfı ve 2 atölye sınıfı bulunan Şehit Musa Özalkan Bilgi Evi'nde, çocuklar sosyal ve akademik gelişimlerine katkı sağlayacak eğitimler görecek.

Öğrenciler, okulda gördükleri temel derslere yönelik eğitimlerin dışında; İngilizce Dil Atölyesi, Drama Atölyesi, Değerler Eğitimi gibi alanlarda da kendini geliştirme fırsatı bulacak.

Editör: TE Bilisim