Polis operasyonunda 100 bin dolar değerindeki 9 orijinal saat 'kaptıran' kaçakçılık şebekesi, adli emanetteki saatleri sahteleriyle değiştirdi.

Şebekenin bu oyunu polise takıldı. İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri geçen ocak ayında "çakmacılara" yönelik kapsamlı bir operasyon yaptı. Operasyonda ünlü marka çanta ve saatlerin taklitlerini piyasaya süren 73 kişi yakalandı. Operasyon düzenlenen yerlerden biri de Murat Berkay isimli bir saat tüccarıydı. Polis, Berkay'ın işyerinde bir çantadaki 9 saate el koydu.

Yapılan incelemede Audemars Piguet, Hublot, Roger Dubuis, Rolex, Omega, Tag Heuer, Breguet, Breitling, Vacheron Constantin marka saatlerin orijinal olduğu ve piyasa değerlerinin 100 bin doları bulduğu görüldü. Mühürlenerek Bakırköy Adliyesi'ne gönderilen lüks saatler Adli Emanet'te muhafazaya alındı.

HÂKİM BAĞLANTISI İDDİASI

Saatleri kurtarmak isteyen Murat Berkay ise kaçakçılık dünyasında bilinen bir isim olarak kabul edilen Abdullah Yıldırım'la irtibat kurdu. Sahtecilik şebekesiyle bağlantılı olduğu ileri sürülen Murat Yasan'la konuşarak harekete geçen Yıldırım da Adli Emanet'teki orijinal saatlerin 7'sinin 'çakmalarını' buldurdu. Hatta sahte saatler için fatura bile ayarlandı. Yıldırım daha sonra da iddiaya göre ilişkili olduğu hâkimler üzerindeki nüfuzunu kullanarak 7 Şubat günü mesai saati bitimine yakın bir saatte Bakırköy Adliyesi-Adli Emanet'teki saatleri hızlıca sahteleriyle değiştirildi. Bu arada o hâkimlerden birinin Abdullah Yıldırım'a "Abi" şeklinde hitap ettiği ve randevu verdiği de anlaşıldı.

Ancak polis yaptığı teknik takip sonucu bu plandan haberdardı. Bakırköy Adliyesi önüne park edilen obser (gözetleme) aracından Abdullah Yıldırım'ın girişi ve çıkışı polis kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Polisin, 'emanete hıyanet' operasyonunu deşifre etmesi bununla da sınırlı kalmadı. Yapılan incelemede saatlerin tutulduğu çantanın mührünün koparılarak açıldığı, saatler değiştirildikten sonra yeniden mühürlendiği de anlaşıldı. Polis tüm bu deliller ışığında adı geçen sanıklar hakkında suç duyurusunda bulundu. Adalet Bakanlığı Müffettişleri'nin dinlemeye takılan iki hâkim hakkında soruşturma başlattığı da öğrenildi.

Editör: TE Bilisim