Satranç’ta Zeytinburnu Atatürk İlköğretim Okulu büyük başarı elde etti

Eyüp Feshane’ de 28-31 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleşen İstanbul Yaş Grupları Satranç Şampiyonasına Zeytinburnu ilçesinden tek okul olarak katılan Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri ilçelerinin gurur ve sevinç kaynağı oldu.

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 1991 yılından bu yana her yıl düzenlenen ‘İstanbul Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’ bu yıl İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Bayrampaşa Belediyesi’nin destekleriyle 28-31 Ekim tarihleri arasında Eyüp Feshane Salonlarında gerçekleşti.  8-10-12-14-16-18 yaş gruplarında kız ve erkek olmak üzere 12 kategorilerde yapılan yarışmada Zeytinburnu ilçesinden tek okul olarak Atatürk İlköğretim Okul oldukça iyi dereceler elde etti.

 9 maçlık periyot sonucunda 1 öğrenci 6 galibiyet, 2 öğrenci 5,5 galibiyet ve yine 2 öğrenci 5 galibiyet alarak büyük bir başarı elde etti. Bu dereceler sonucunda Zeytinburnu Atatürk İlköğretim Okul sporcuları Türkiye Satranç Şampiyonasına katılma hakkını elde etti.

Gelecek şampiyonalar da derecelerimizi daha da artıracağız
 
Bu mutluluğu tüm okul, öğrenci ve veliler adına yaşadıklarını ifade eden Zeytinburnu Atatürk İlköğretim Okul Müdürü Suna Tarhan gelecek şampiyonalar da sporcuların çok iyi hazırlanacağını ve iyi dereceler elde etmek için çok çalışacaklarını söyleyerek , “Okul yöneticileri olarak bizler, öğrencilerimiz ve velilerimiz bu derecelerden oldukça mutlu olduk. Bundan sonraki hazırlıklarda ve çalışmalarda daha iyi imkânlar sağlayacağız. Satranç Kulübü Öğretmeni Mukadder Altıntaş’ı ve genç sporcularımızın göstermiş oldukları başarılarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim’’ dedi.

Haber : Hıdır Ulağ /İstanbul Times 

Editör: TE Bilisim