Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, "Türkiye, Dağlık Karabağ probleminin çözümüne yardım etmek istiyorsa, bu sürece karışmamalıdır" dedi.

Novosti-Armeniya Ajansı'nın haberine göre, Sarkisyan İngiltere'nin Güney Kafkasya Özel Temsilcisi Brains Fol'u kabulunde, Azerbaycan'la sürdürdükleri Dağlık Karabağ görüşmeleri sürecinde Türkiye'nin çözüm için atacağı herhangi bir adımın tehlike yaratabileceğini söyledi.

Fol da, ülkesinin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın Minsk Grubunun Dağlık Karabağ'da barış için çabalarını ve sorunun uluslararası kurallar ve prensipler çerçevesinde çözümünü desteklediğini bildirdi.

Sarkisyan'ın açıklamasına benzer bir açıklama da Dışişleri Bakanı Nalbantyan'dan geldi. Nalbandyan'ın basın sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı'nın, Erdoğan'ın tutumunun Türk-Ermeni yakınlaşma sürecini engellediğine inandığı belirtildi.

Ermenistan Radyosu'na göre, Sarkisyan ve Nalbantyan konuyla ilgili daha fazla açıklamada bulunmaktan kaçındı.

Erdoğan'ın Bakü'deki mesajı neydi?


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta Bakü'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmüştü.

Görüşmenin ardından yaptığı açıklamada "tek millet iki devlet" anlayışına vurgu yapan Erdoğan, Karabağ işgali sona ermedikçe Ermenistan ile sınır kapısının açılmasının mümkün olmadığının altını çizmişti. Aliyev de, bu sözler üzerine "Hiçbir şüphe kalmadı" demişti. (CNNTURK)

Editör: TE Bilisim