Festival de 30 metre uzunluğunda kurulan ızgaralarda pişirilen 10 bin çipura, levrek ve palamut ile balığın merkezi Sarıyer’de vatandaşlar balığa doydu. Alanı dolduran yüzlerce vatandaşa balık ekmeğin yanı sıra helva ve içecekte ikram edildi. Etkinlikte toplamda 3 ton balık, 15 bin paket helva dağıtıldığı öğrenildi. Çalınan birbirinden güzel Karadeniz müzikleriyle ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’le birlikte horon oynayan Sarıyerliler birlik ve beraberlik içinde neşeli bir gün geçirdiler.
 

BALIKÇILIĞIN MERKEZİ SARIYER!
 
Sarıyer Türkiye’nin en etkin balıkçılık ilçesidir ve bu bağlamda balıkçılığın merkezidir. Şöyle ki; İstanbul balıkçılığının %42’sini, Türkiye balıkçılığının ise %31’ini ve aynı zamanda İstanbul midyeciliğinin %90’nını Sarıyer’in karşıladığı ve ayrıca yaklaşık 10 bin kişinin balıkçılıktan geçimini sağladığı ifade ediliyor.
 

Balık Ekmek Festivali’ne Katılan Dernekler:
 
Malatyalılar Derneği, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği, Şebinkarahisar, Ulucaköyü Yardımlaşma Derneği, Rize Tuncalılar Derneği, Emirgan Sevenler Derneği, Kilyos Çevre Koruma Derneği, Maden Mahallesi Çevre ve Güzelleştirme Derneği, Ayazağa Esen Spor Kulübü, Derbent Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği, Derbent Kooperatifi, Sarıyer Sivaslılar Derneği, Kilyos Erenler Derneği
Mahalle Çayırbaşı Derneği, Pınargözü Derneği, Kangal Dernekler Federasyonu, Lozan Mübadilleri Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği,İstinyeliler Derneği, Büyükdere Çevre Kültür ve Güzelleştirme Derneği, Pınar Mahallesi sakinleri de stant kurarak etkinliğe destek oldular.
  
Editör: TE Bilisim