Dr.Nilüfer ATAOĞLU, Sarıyer Toplum Sağlığı Merkezinde oluşturulan bu birimde, öncelikle, Obezite ile mücadele kapsamında, Obezite ve  Sağlıklı Beslenme Danışmanlığı Hizmetlerinin, Diyetisyen Esengül ÖZKAN tarafından verilmeye başlandığını belirtti.
 
Toplumumuzda giderek yaygınlaşan şişmanlık(obezite) sadece estetik bir sorun olarak algılanmamalıdır. Şişmanlık ve fazla kilo; şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kalp-damar hastalıkları gibi bir çok önemli hastalığın birinci nedeni olarak gösterilmektedir. Bugün toplumumuzda her üç kişiden biri obez veya fazla kiloludur. Malesef bu oran gitikçe artmaktadır ve özelliklede çocuk ve gençleri etkisi altına almaktadır.
           
Şişmanlığın ortaya çıkmasında genetik bazı etkenler rol oynasa da temel sorun yanlış beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz yaşamdır. Yanlış beslenme alışkanlıklarının sağlıklı olanlarla değiştirilmesi ile birlikte hareketlilik, kilo vermenin ve sağlıklı kiloda kalmanın anahtarıdır. Diyet yapmak doğru beslenme alışkanlığı edinme sürecidir, kesinlikle aç kalmak anlamına gelmez.   
           
Her hastalıkta olduğu gibi şişmanlığın tedavisi için de doğru ve güvenilir kaynaklardan yardım almak sağlımız için büyük önem taşımaktadır. İstanbul Halk Sağlğı Müdürlüğü'ne bağlı Sarıyer Toplum Sağlığı Merkezi bu konuya önem vererek halkımıza sağlıklı beslenme ve obezite konularında diyetisyen tarafından ücretsiz danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Bu hizmetin verildiği Obezite Danışma Birimlerinde bireylerin yağ ve kas analizi yapılarak yaşına, kilosuna, vücudun enerji ihtiyacına göre diyetisyen tarafından sağlıklı beslenme programı hazırlanmakta ve hedeflenen kiloya ulaşıncaya dek takibi yapılmaktadır.
           
Sarıyer Toplum Sağlığı Merkezi'nin ücretsiz diyetisyen danışmanlık hizmetinden yararlanmak için 0212 262 54 74 (Dahili:9) numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.
 
                           
Randevu almak için ayrıca Sarıyer Toplum Sağlığı Merkezi Ferehevler Mah. Adnan Kahveci Cad. Sarıyer Kaymakamlığı 4. kat adresine başvurabilir veya aile hekiminizden bilgi alabilirsiniz.           
                                                           
                                          
 
Editör: TE Bilisim