“Sarıyer’de Kamu ve Kuruluşları arası bilgilendirme toplantısı yapıldı.”

  “Toplum Destekli Polislik” projesi kapsamında Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen kamu ve kuruluşları arası bilgilendirme toplantısı Perşembe akşamı Baltalimanı Oba Restaurant’ta yapıldı.  

Sarıyer’deki vatandaşların yaşam kalitesinin yükseltilmesine yönelik konuların  değerlendirildiği toplantıda, özellikle sahilde denize giren insanların can güvenliğinin sağlanması ile ortaya çıkan olumsuz görüntülerin giderilmesi üzerinde duruldu.

 Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptığı konuşmada özetle “Belediye olarak sorunun çözülmesinde üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

 Bu tür toplantıların vatandaşlar ile kurumların moral, motivasyonunu arttıracağını ifade eden  Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, ayrıca “Sarıyer sahillerinde oluşan görüntü kirliliği ile beraber tehlikeli durumlara yönelik caydırıcı önlemlerin de alınmasının gerektiğini önemle vurguladı.”

 Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Kaya Korkmaz ise “Sarıyer sahillerindeki kaldırımlarda denize giren vatandaşların meydana getirdiği yoğunluk nedeniyle diğer vatandaşların zor durumda kaldığını dile getirdi. Boğulmaların da yaşanma ihtimali olan bu yerlerde ihtiyaç duyulan tedbirleri alıyoruz. Sahil boyunca denize giren vatandaşlarımız aynı zamanda trafik yoğunluğunun da artmasına neden oluyor. Bir an önce çözüm üretmeliyiz” dedi.

 Bu sorunların çözümü için yapılacakların vakit geçirilmeden hayata geçirilmesi noktasında kamu ve kuruluşlarının temsilcilerince fikir birliğine varıldı. 

Nurettin Koç / İstanbul Times

Sarıyer İlçe Temsilcisi

 

 

Editör: TE Bilisim