Sarıyer Yeniköy Mahallesi Köybaşı Caddesi üzerinde meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti. Akşam saat 21.00 sıralarında cadde üzerinde bulunan bir balıkçıya pompalı tüfeğiyle bir şahıs geldi. Balıkçıda çalışan kişiye silahını doğrultan zanlı rastgele ateş etmeye başladı. Açılan ateş sonrası balıkçıda çalıştığı öğrenilen Sinan Y. , Kenan B. , Ahmet A. ve o esnada işyerinde bulunan isimleri öğrenilemeyen 2’si kadın 5 kişiyi çeşitli yerlerinden yaraladı. Olay sonrası zanlı havaya ateş ederek olay yerinden uzaklaştı.
Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri ve polis geldi. Yaralılar ilk olarak İstinye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalelerin ardından yaralılar, Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Maslak Acıbadem Hastanesi’ne sevk edildi. Tedavisi devam eden yaralılardan 2 kişinin ise durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Olay yerinden kaçarak kayıplara karışan zanlı ile balıkçıda çalışan Selim Y.’nin gün içerisinde bilinmeyen bir nedenden dolayı kavga ettiği iddia edildi. Yaşanan kavgadan kısa bir süre sonra zanlının pompalı tüfekle olay yerine gelerek etrafa ateş ettiği belirtildi.
Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken kayıplara karışan zanlıyı yakalamak için arama çalışması başlattı.  
Editör: TE Bilisim