Soma Yağcılı İlköğretim Okulu Müdürü ile irtibata geçen Sarıyer Doğa Anadolu Lisesi Öğrenci Meclis Başkanı Dide Vurgun, Soma Yağcılı İlköğretim Okulu’nda zor şartlarda öğrenimlerini sürdüren öğrenci kardeşlerinin ihtiyaçlarını okulun müdürüyle irtibata geçerek tek tek tespit etti.
 
İstanbul Times Haber Merkezi 
Geçtiğimiz yıl mayıs ayında Manisa’nın Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın sonucu 301 madencimizi kaybettiğimiz acı olayda tüm Türkiye derinden sarsıldı. Fakat en büyük yarayı şüphesiz şehit madencilerimizin çocukları aldı. Sarıyer Doğa Koleji'nin Öğrenci Meclisi ise küçücük hayatlarında büyük bir acıyla sarsılan öğrenci kardeşlerini bir nebze olsun mutlu edebilmek için harekete geçti.
 
Sarıyer Doğa’nın tüm  öğrencileri bu proje için seferber oldu!
 
Sarıyer Doğa Anadolu Lisesi’nde, öğrencilerin getirdikleri yepyeni kışlık montlar, giyim malzemeleri, kitaplar, eğitim için gerekli olan elektronik cihazlar ve oyuncaklar özel bir birimde toplandı. Toplanan malzemeler, detaylı bir incelemenin ardından özenle paketlendi. Özellikle kışlık montlar, botlar, atkı ve bereler ihtiyaç sayısına göre temin edildi. Projeye Sarıyer Doğa Anadolu Lisesi’nin yardımsever velileri de büyük destek sağladı. Kolilere yerleştirilen hediyeler, tırlara yüklenerek Soma Yağcılı İlköğretim Okulu’na gönderildi. Kendilerine sürpriz olan yeni giysileri, kitapları ve oyuncaklarıyla büyük bir sevinç yaşayan Soma Yağcılı İlköğretim Okulu’nun minikleri, Sarıyer Doğa’da okuyan abla ve ağabeylerine sıcacık tebessümlerini içeren fotoğraflarını gönderdi.
 
Mesele Kalpleri Isıtabilmekte…
 
Yaptıkları onlarca sosyal sorumluluk projesiyle kalpleri fetheden Sarıyer Doğa Anadolu Lisesi Öğrenci Meclisi, amaçlarının sosyal sorumluluk bilincini öncelikle kendi okullarından başlayarak diğer tüm özel okullara yaymak olduğunu belirterek “Her çocuğun mutlu olmaya hakkı vardır. Bu dünyada her çocuğu mutlu edebilmek için yeteri kadar imkan var.” düşüncesinden asla vazgeçmeyeceklerini belirtiyor.
 
Sorularımıza içtenlikle cevap veren Sarıyer Doğa Anadolu Lisesi Müdürü Yunus Tonun,“Biz eğitimcilerin, öğrencilerimizin başarılarını alkışlamaktan ve onlarla gururlanmaktan daha büyük bir mutluluğumuz olamaz. Meclis öğrencilerimiz yine bizleri çok heyecanlandıran bir projeyle karşımıza çıktılar. Şimdiye kadar İstanbul genelinde birçok başarılı yardım faaliyeti gerçekleştirdiler zaten; fakat Soma’ya ulaşmaları, böylesi muhteşem bir şekilde organize olabilmeleri bizlere bir kez daha ne kadar doğru bir yolda ilerlediğimizi hatırlattı. Öğrencilerimiz her şeyden önce Soma’daki kardeşlerinin ve onların annelerinin kalplerini ısıtmayı başardı. Onları gülümsetebildi. Bu bizim için yapılan tüm projelerden daha değerliydi. Öğrencilerimiz başkalarının hayatlarına değer katarak değerleniyorlar. Ne mutlu bizlere. ” şeklinde konuştu.
 
Sarıyer Doğa Anadolu Lisesi Öğrenci Meclis Başkanı Dide Vurgun ise “Başkanlığını yürüttüğüm Sarıyer Doğa Anadolu Lisesi Öğrenci Meclisi’nin tüm komisyonları ve okulumdaki tüm arkadaşlarım aileleriyle birlikte o kadar şahane destek sağladılar ki, hayal ettiğimizin çok daha fazlasını gerçeğe dönüştürebildik bu projeyle. Benzeri sosyal sorumluluk projelerimiz hız kesmeyecek. Doğa Koleji’ndeki “Doğa Harikası” öğretmenlerimiz bizlere iyi insan olmanın gereklerini anlatırken kalbimizdeki insan sevgisinin dışavurumunu da sağlamışlar aslında. Biz bunu yaşayarak gördük. Okulumu ve arkadaşlarımı kutluyorum. Hayallerimizi gerçekleştirmemiz için bize her zaman yol gösteren öğretmenlerimize  sizlerin aracılığıyla bir kez daha teşekkür ediyorum. ” şeklinde konuştu.
 
Bizler de Sarıyer Doğa Anadolu Lisesi Öğrenci Meclisini kutluyor ve bu anlamlı projenin Sarıyer’de bulunan tüm okullara örnek olmasını diliyoruz.
 
Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 



Editör: TE Bilisim