İstanbul Times Gazetesi olarak önyargı ile hiç bir kurum ve kişiye karşı maksatlı haber yapma gayreti içinde değiliz. 

Sarıyer'de çarşıda pazarda sokakta konuşulan Asfalt ihalesi ile alakalı yaptığımız sıradan bir haber için Belediye Hukuk servisi'nden Av.Züleyha İşleyen Demirel maksatlı yayın yaptığımızı beyan ederek bir açıklama göndermiş.

Bahse konu açıklama'da ÜÇ GÜN içinde yazılarını yayınlamadığımız sürece hakkımızda dava açacaklarını beyan etmelerini ÖZGÜR basın'a yapılmış bir haksızlık olarak görüyoruz.

Bu tutumu Belediye başkanı Şükrü Genç'in Basın'a karşı önyargılı olduğuna bağlıyoruz.Yaptığımız haberde kurum ve kişi haklarına tecavüz olmadığı gayet açık olduğu halde hakkında haber yaptığımız kişi ve kurumlar'a da sürekli sayfalarımızda yer vermekten çekinmediğimizi her fırsatta ifade ediyoruz. Buna rağmen Sosyal Demokrat olduğunu söyleyen bir  belediye başkanının Bir gazeteye aba altında sopa göstermesini RED ediyoruz.

Buna rağmen Sarıyer Belediyesinde gönderilen AÇIKLAMAYI AYNEN YAYINLIYORUZ.

İŞTE O AÇIKLMA ;

WWW.istanbultimes.com.tr 

1-    Öncelikle yukarıda belirttiğimiz linklerde yayınlamış olduğunuz haberler gerçek dışı olup,  Sarıyer Belediyesi tarafından söz konusu haberlerle ilişkilendirilen ihaleyle ilgili İhale Komisyonu’nun Kamu İhale Kurumu Yasası’nın (KİK) ilgili mevzuat hükümlerine göre, yaptığı değerlendirme sonunda, aşırı düşük teklif veren üç firmadan tekliflerini açıklamaları talep edilmiş, mevzuatın ilgili hükümlerine göre, yapılan açıklamaların ve açıklamaların dayanağı olan belgelerin yetersiz olduğu tespit edildiğinden bu üç firmanın vermiş oldukları teklifler değerlendirme dışı bırakılmıştır. İhale Komisyonu’nca değerlendirme dışı bırakılan teklifler geçersiz teklif olup yok hükmündedir.

2-      Haberlerin içeriğinde adı geçen Mert İnşaat adlı firma yetkilisi Abdurrahman Yeşilyurt tarafından ihaleye şaibe karıştığı yönündeki iddialar, haksız ve yersizdir. Söz konusu ihaleye ilgili

10 isteklinin teklifi gelmiş, bir adedi evrak eksikliği üç adedi de aşırı düşük teklif açıklamalarının mevzuatın istediği kabul edilebilir belgelere dayandırılmadığından değerlendirme dışı bırakılmıştır. Teklifleri değerlendirilmeye alınan altı adet isteklinin teklif bedeli en düşük olan istekli üzerinde ihale bırakılmıştır. Zaten yasanın talep ettiği de ekonomik açıdan en avantajlı teklifin, bedeli en düşük teklif olduğu hususu dikkate alındığında geçerli tekliflerin en düşüğü olan isteklide ihalenin bırakılması mevzuatın emrettiği hükümdür.
Yukarıda belirtilen açıklamalar doğrultusunda sözü edilen ihalede , ihale sürecinin   tamamlanmadığı da göz önünde bulundurularak, itiraz edenin yasada belirli koşularda Kamu İhale Kurumu’na şikayet haklarını kullanma yolu açıktır. Habere konu edilen ihaleyle ilgili süreç halen devam etmekte olup Kamu İhale Kurumu Yasası gereğince ilgililerin itiraz hakları mevcuttur.

3-     Sarıyer Belediyesi, kamu tüzel kişiliğine sahip olup kamu yararına hizmet görevinin yerine getirirken, ilgili kanunların emrettiği hükümler çerçevesinde davranmaktadır. İhale süreci tamamlanmamış veya ihale süreci tamamlanmış ihalelerle ilgili haberler yapılırken belgesiz, asılsız ve yersiz iddialarla davranmak kamu hizmetinin aksatıldığı izlenimi vermekten ve Belediye Yönetimini yıpratmak amacı dışında bir anlam taşımamaktadır. Tarafınızca yapılan bu haber kamuoyunda zihin karmaşası yarattığı gibi internet okurlarının gündeminde tutulması da kanaatimizce art niyet taşımaktadır.
 
Sonuç itibariyle; 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu yayınlar Yoluyla İşlenilen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 9. maddesi uyarınca İş bu yazımızın tarafınıza ulaştığı tarihten itibaren, öncelikle ihtarımızın internet sitesinde hemen ve aynen yayınlanmasını ve en geç iki gün içerisinde söz konusu haberlerin ve bu konuyla ilgili tüm haberlerin arşiviniz de dahil olmak üzere tümüyle internet sitenizden kaldırılmasını, aksi takdirde aynı yasanın devam eden bentleri ve diğer mevzuat uyarınca hakkınızda cezai ve hukuki başvurularda bulunacağımızı ihtaren bildiririz.

                                                                                                  Sarıyer Belediye Başkanlığı
                                                                                                              Vekili
                                                                                                Av.ZÜLEYHA İSTEYEN DEMİREL

 

 

Editör: TE Bilisim