Sarıkamış Harekâtı'nın 100. yılında, Sarıkamış'ta şehit olan 90 bin askerimizin verdiği kahramanca mücadelenin sahneye taşındığı "Sarıkamış Doksan Bin Ay Yıldız" adlı tiyatro oyunu, binlerce Esenlerli tarafından izlendi.

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün düzenlediği program kapsamında Edip Tüfekçi 'nin yazdığı, yönetmenlik koltuğunda ise Bilal Tekcan'ın oturduğu "Sarıkamış Doksan Bin Ay Yıldız"ın özel gösterimi de büyük ilgi gördü.

Oyununun özel gösterimi de yine Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluştu. Oyunun özel gösteriminde Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı da Esenlerliler ile bir araya geldi.

SARIKAMIŞ'TAN İBRET ALALIM

Oyun öncesi bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, tarihin arka sayfalarında her şeyden önce kahramanlıklarımızla övündüğümüzü belirterek, "İbret almamız gereken tarihin sayfalarından biri de Sarıkamış. Orada şehit olan dedelerimiz bizim öncülerimizdir" dedi.

Esenler'de kahramanlık hikâyesi anlatan tiyatroları vatandaşlarla buluşturma amaçlarını da aktaran Göksu, "Bu tiyatro oyunlarını sadece görsel ziyafet çekmek için değil Esenler'deki her bir insanımız medeniyet ve tarih şuuruyla büyüsünler diye sergiliyoruz" diye konuştu. Göksu konuşmasının sonunda, "Bu ülkeyi bize emanet edenler inandıkları değerleri bize emanet ettiler. Bize düşen görev, bu toprakları ve değerleri korumaktır" ifadelerine yer verdi.

İZLEYENLERDEN TAM NOT

Göksu'nun konuşmasının ardından mehmetçiğin -40 dereceyi bulan dondurucu soğukta vatan toprakları uğruna şehit olma hikâyesini aktaran "Sarıkamış Doksan Bin Ay Yıldız" adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Büyük - küçük çok sayıda vatandaşın ilgiyle seyrettiği oyun, davetlilerden büyük alkış aldı. İzleyenlerin gözyaşı ve gururu bir arada yaşadığı oyun, Esenlerliler'den tam not aldı.

12-16 Ocak tarihleri arasında 15 seans ve 1 özel gösterim ile sahnelenen oyunu binlerce vatandaş izledi.
 
Editör: TE Bilisim