‘İstanbul’da Şanlıurfalı Olmak’ grubunun kurucusu Şebnem Özay, söz konusu gruplarının hem Şanlıurfa’da hem de İstanbul’da üyeleri bulunduğunu belirterek, “Geçen yılın Kasım ayında grup üyelerimizle Şanlıurfa’da bir araya gelmiştik. İstanbul’daki üyelerimizin talepleri üzerine bu kez İstanbul’da toplanma kararı aldık” dedi.

İstabul Times Haber Merkezi / Müslüm Aktürk 

Emekli Öğretmen Edibe Aydın da, yaptığı konuşmada kadınların toplum hayatında daha aktif olmasını istedi. Zaman zaman bir araya gelip kaynaşma ve dayanışma içinde olunmasını arzulayan Aydın, kahvaltı buluşmalarının geleneksel hale getirilmesinden yana olduğunu kaydetti.

Fatma Bikez ise, İstanbul’da ilk buluşmaları olmalarına rağmen katılımdan memnun olduklarını söyledi. Bikez, “Kurucumuz ki, dolayısıyla başkanımız Şebnem Hanım’ı tebrik ediyorum. Bir derneğe nasip olmayan katılımı sağlayarak Şanlıurfalı hanımları bir araya getirmeyi başardı. Üye sayımızın her geçen gün artacağına ve Şanlıurfa’yı İstanbul’da güzel bir şekilde temsil edeceğimize inanıyorum” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim