İstanbul’daki Şanlıurfalılar Derneği’nce düzenlenen ‘Tirit Günü’ yüzlerce Şanlıurfalıyı bir araya getirdi. Kuran Yapı’nın sponsorluğunda Hacı Bozan Oğulları Kebap Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe İstanbul Vali Yardımcıları Mehmet Ali Ulutaş, Mustafa Atçı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyubiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Şanlıurfa Valiliği Basın Danışmanı Reşat Uzun, UYGAD Genel Başkanı Mehmet Derviş Canbekli, bazı siyasi parti temsilcileri, ilçe dernek yöneticileri ve STK temsilcileri katıldı.

Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Av. Müslüm Kayacan, geleneksel hale gelen ve bu yıl üçüncü defa düzenlenen Tirit Günü’nün açılışında yaptığı konuşmada, Şanlıurfa’nın geçmişinin, tarihi ve kültürel zenginliklerle dolu ve 3 semavi dinin kutsal mekânı olduğunu söyledi. “Balıklı göl” ve “Peygamberler Şehri” özelliğiyle ön plana çıkan Şanlıurfa’da yaşayan peygamberleri anlatan Başkan Kayacan, şunları söyledi:

“Hazreti Âdem’in gelip tarım yaptığı yer olarak Urfa bilinir. Yine, Hazreti İbrahim Urfa’da doğmuş, orada tevhit inancını, anlayışını dünyaya haykırmıştır. Sabrın temsilcisi Hazreti Eyyüb, Urfa’mızda yatmaktadır. Hazreti Musa, Urfa topraklarında çobanlık yapmıştır. O bilinen çoban hikâyesi, kuyu hikâyesi Urfa’da gerçekleşmiştir. Yine bu haliyle inanç merkezi olarak Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra Urfa gelmektedir. Bizler, Hz. İbrahim’in torunları ve geleneklerini yaşatan bir nesiliz. Bu bilinçle misafir ağırlamanın ve ikramın, öneminin her daim farkındayızdır. Dernek üyelerimizin ve hemşerilerimizin, İstanbul gibi devasa bir şehirde bir araya gelmesi de o alışılmış Halil İbrahim kültürünün bir sonucudur.”

İstanbul Times Haber Merkezi / Müslüm Aktürk  

YENİ BİR SAYFA

İrtibatın gönülde başladığını, insanları birbirine fikirlerin, duyguların ve inançların bağladığını belirten Müslüm Kayacan, Şanlıurfa Derneği’nin bu esasın üzerine bina edilen, gönüllülük ilkesiyle çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkat çekti. 1987 yılında kurulan derneğin bugün aynı şevk ve arzu ile görevine devam ettiğini vurgulayan Kayacan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Emin olunuz ki, bizden sonrada Allah’ın izni ile devam edecektir. Geçmişte yaşanmış olunan kırgınlıklar ve kızgınlıklar varsa, bunları onarmak bize, unutmak size düşer, yeni bir sayfa açarak derneğimizin etkinliklerine daha fazla katılım sağlanmanız ve ekonomik yükümlülükleri yerine getirmeniz güçlü bir dernek olarak ayakta kalmamızı ve söz sahibi olmamızı sağlar. Bu vesileyle, kurucu başkanımızdan en yeni üyemize kadar, bu yolculukta bize destek veren, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, vefat edenlere Allah'tan (CC) rahmet diliyorum.”

YENİKAPI MÜJDESİ

Müslüm Kayacan, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verirken, “Üniversite okuyan öğrencilerimize, iş adamlarımız sayesinde 120 adet burs verilmiştir. 500’den fazla öğrencimiz ile derneğimizin irtibatı olup okul bitene kadar onlarla iletişimimiz devam etmektedir. Ben burs veren iş adamlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Üniversiteli kardeşlerimizin birbirleri tanışıp kaynaşması ve sıla özlemini gidermesi amacıyla 1.Urfalı üniversiteli öğrencilerin tanışma günü düzenlenmiştir” dedi.

Kayacan, İstanbul’da, şehirlerin tanıtımı amacıyla festival havasında düzenlenen ve daha önce Feshane’de yapıldığı için Feshane Günleri adındaki etkinlik programına Şanlıurfa’nın bu yıl ilk kez katılacağı müjdesini vererek, “Şanlıurfa Valimiz Güngör Azim Tuna ile yapmış olduğumuz görüşme sonucunda bu sene, içimizde uhde kalan Urfa tanıtım günlerinin yapılması konusunda karar alınmıştır. Ve sayın valim sağ olsun yapılması için gereken tüm desteği sağlamayı taahhüt etmiştir. Yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda İnşallah 6-7-8-9 Nisan tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Urfa tanıtım günlerini, ilçe derneklerimizin sıra odalarımızın ve iş adamlarımızın desteklerini de alarak inşallah Yenikapı’da düzenlemeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Şanlıurfa Dernek Başkanı Müslüm Kayacan, Tirit Günü faaliyetine sponsor olan Kuran Yapı’nın sahibi Hüseyin Kuran’a da ayrıca teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyubiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli de, kendilerini İstanbul’da yaşayan Şanlıurfalılarla buluşturan Şanlıurfalılar derneği yönetimine teşekkür ettiler.

Belediye başkanları daha sonra iş adamlarıyla bir araya gelerek Şanlıurfa’ya yatırım konusunu ele aldılar. Katılımcıların görüş, düşünce ve önerilerini dinleyen belediye başkanları, her konuda kapılarının ardına kadar açık olduğunu belirterek işadamlarını doğdukları yere yatırım yapmaya davet ettiler
Editör: TE Bilisim