Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Öğrenci Alayı’na Sancak Verilmesi Töreni’ne, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker katıldı…

Törenin ilgi odağı ise gündemin son derece yoğun olduğu bugünlerde söyleyecekleri tek bir cümleyle, Türkiye’nin gündemini değiştirecek isimlerin yerine, 2007 yılında PKK mayınını imha etmek isterken gözlerini ve ellerini kaybeden Gazi Jandarma Yüzbaşı Bedri Aluçlu’daydı…

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gülhane Askeri Tıp Fakültesi (GATF) Öğrenci Alay Komutanı Topçu Kurmay Albay Mehmet Büker'e törenle alay sancağını teslim etti. Cumhurbaşkanı Gül, salona gelişinde, “Arkadaşlar merhaba” diyerek öğrenci alayını selamladı.

Törende, “Savaşa düğün hevesiyle gidenlerin, geri dönmeyi hiç düşünmeyenlerin, namusu, şerefi ve haysiyeti için al bayrağı kefen bilenlerin, vatanı, ülkesi ve milleti uğruna toprağa gözünü kırpmadan giden, bayrak gönderden inmesin diye kendini siper eden tüm şehitlerimiz ve bugün içimize sinerek özgürce aldığımız her nefesi borçlu olduğumuz cumhuriyetin mimarı Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarının manevi huzurlarında sizleri saygı duruşuna davet ediyorum” sözleriyle davetliler saygı duruşuna davet edildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Öğrenci Alay Komutanlığı'nın tarihçesi ve Öğrenci Alay Komutanı Topçu Kurmay Albay Mehmet Büker'in öz geçmişi okundu. Sancağı teslim etmek üzere kürsüye davet edilen Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:

“Kutsal bir emaneti, alay sancağını tevcih etmek üzere aranızdayım. Bu sancak, Yüce Türk Milleti'nin alayınızın şerefine emanet ettiği kutsal bir varlıktır. Bu sancak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şeref timsalidir. Türk ordusu, tarih boyunca dünyaya örnek olacak şekilde sancağını korumuş, onu yüceltmiş ve uğrunda severek binlerce şehit vermiştir. Sizin de, onun tertemiz, parlak ve asil rengine leke getirmeyeceğinize eminim. Bu sancağı şimdi teslim aldığınız gibi sizden sonraki komutana da şerefli ve temiz olarak teslim edeceksiniz. Bu kutsal emaneti, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak size teslim ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun.” Cumhurbaşkanı Gül, sancağı öperek, Topçu Kurmay Albay Mehmet Büker'e teslim etti. Kurmay Albay Büker de, öğrencilerle sancak teslim alma andını içtikten sonra öperek sancağı teslim aldı. Tören, Gül'ün sancak teslim tutanağını onaylamasının ardından sona erdi. Gülhane Askeri Tıp Fakültesi'nde, eğitim-öğretimin başladığı 1981 yılında tabur muadili olarak öğrenci komutanlığı teşkil edildi. Öğrenci komutanlığı 1991'de öğrenci grup komutanlığına, öğrenci grup komutanlığı da Ağustos 2008'de öğrenci alayına dönüştürüldü.

TÖRENE GAZİ ALUÇLU DAMGA VURDU

Törende, 28 Ekim 2007'de Siirt'te mayına basması sonucu gözleri ve ellerini kaybeden Gazi Jandarma Yüzbaşı Bedri Aluçlu da davetliler arasında yer aldı. Aluçlu'nun tedavisinin GATA'da sürdüğü öğrenildi. Cumhurbaşkanı Gül, 19 Kasım 2008'de Malatya'yı ziyareti sırasında 2. Ordu Komutanlığı İstihkam Alayı sancağı tevcih törenine de katılmıştı.

 PKK MAYININI İMHA EDERKEN YARALANMIŞTI

Komando Bölük Komutanı Üsteğmen Mehmet Bedri Aluçlu, 2007 yılında Siirt Pervari’de yapılan bir operasyonda, PKK sığınağındaki mayını imha etmek isterken ağır yaralanmıştı. İlk müdahalesi Siirt Asker Hastanesi'nde yapılan Üsteğmen Aluçlu, helikopterle Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi'ne gönderilerek tedavisine başlanılmıştı.

Editör: TE Bilisim