SAMSUNG YELKEN GÜNLERİ 2010  BAŞLADI”                           

Samsung Electronics sponsorluğunda Merkezi Klima Sistemleri Türkiye ana distribütörü Teknoklima Ltd. işbirliği ile ortak organize  edilen  Samsung Yelken Günleri 2010 programının ilkini İzmir bölgesi Sığacık Körfezinde gerçekleştirildi. 2010 yılı ilk programının konukları İzmir’ in tesisat sektörü tasarımcı – müteahhitleri ile ünlü mimarlarıydı. Gülez Mühendislik Ltd. Memduh GÜLEZ (Mak.Müh.), Tüm Yapı Ltd.  Nüvit UYAR (Mimar), Arno Mimarlık Ltd. İlker KODAMAN (Mimar), Prodem Mühendislik Ltd. Sn Kamil DEMİR (Mak.Müh.), Samsung VRF Merkezi Klima Sistemleri Ege bölge ana distributörü DMC Ltd  Ceyhun Öğünç ilk program  konuklarıydı. 

Tüm ekip Sığacık limanında TEOS antik harabeleri önündeki yeni açılan TEOS Marina da saat 10:30’da buluştu. Karşılama programından sonra güne özel konuklara Samsung Yelken günleri şapka ve tişörtleri dağıtıldı. Gezinin kaptanlığını Teknoklima Ltd Gn Md. Sn Uğur Darcan yaptı.

Marinadan ayrılmadan önce konuklara kısaca yelkenli tekne ve yelken eğitimi verildi. 11:00’da palamarlar  çözülerek Sığacık Körfezine çıkıldı. Sırasıyla Eşek adası ve Akkum Burnu önünden geçildi. Tatlı bir Lodos eşliğinde tüm ekip “yelkenler fora” diyerek 5 knot sürat ile ilerlemeye  başladı. Saat 12:00 – 13:30 arasında yelken tecrübesi ve deneyimini farklı manevralar ile arttıran ekip saat 14:00’da Demircili Limanın’da güzel bir koya demir attı ve keyifli bir öğle yemeği yedi. Bol bol tesisat sektörü, mimarlık  ve  yelken dünyası hakkında sohbetler edildi.

 Nuvit Uyar bir yelkenli tekne imalatçısı olarak yelken deneyimlerini ve tecrübesini tüm gezi boyunca  dümen tutarak gösterdi.  Teknenin miçosu  Ceyhun Ögünç hızlı servisi,  gitardaki ustalığı, profesyonel yelken açma indirme becerisi tramolalardaki performansıyla ile herkesin gönlünü kazandı.

Saat 16:00’da Demircili Limanın’dan ayrılan ekip şiddetini iyice arttırmış 20 knotlık geniş apazdan gelen rüzgarla 17:00’da tekrar Sığacık Limanı önlerine geldi.

Samsung sponsorluğu ve evsahipliğinde farklı ve özel bir gün geçiren konuklar her fırsatta memnuniyetlerini dile getirdiler.

Bu güzel gezi için değerlendirme yapan Teknoklima Ltd Gn Md Ugur Darcan ;   

“Samsung Yelken Günleri 2010 programına öncelikle Izmir’den başladık.  15 Temmuz tarihine kadar İzmir’ de benzer etkinlikleri yapacağız ve sonrasında Istanbul’a gelerek yelken günlerini burada devam edeceğiz. İzmir’den başlamamızın sebebi İzmir Bölge distribütörümüz  Ceyhun Öğünç’ün bizleri İzmir Mimarlık ve  Tesisat sektörü ile buluşmak isteğiydi.Programa  İzmir ve Istanbul’da sezon boyunca devam edeceğiz, hafta sonlarında tesisat sektöründen misafirlerini ağırlayacağız, katılım tüm tesisat ve yelken dostlarına açık olup rezervasyon için [email protected] adresinden Halkla ilişkiler Md. Sn Damla Altan ile temas kurulabilir.” dedi.

Ağustos ayında İstanbul Ataköy Marina’da yapılacak etkinlikler 7-14-21-28 Ağustos’ta yelken dostlarıyla buluşmaya devam edecek.

Bilgi ve İletişim:

İntersis Ajans

Demet Aydın

0212-669 19 93-94

Editör: TE Bilisim