Bank Asya 1’nci Lig Play-Off final maçında, Karşıyaka’yı uzatma dakikalarında attığı golle 2-1 yenerek Turkcell Süper Lig’e çıkmaya hak kazanan Kasımpaşa Futbol Takımı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı Saraçhane Belediye Sarayı’nda ziyaret etti. Ziyarette konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bir dönem başkanlığını yaptığı Kasımpaşa Spor Kulübü’nün tekrar Süper Lig’e yükselmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Kulüp başkanımıza, yöneticilerimize, futbolcularımıza ve başarı için yüreğini koyan tüm Kasımpaşalılara başarıları için teşekkür ediyorum ve devamını diliyorum. Bir dönem başkanlığını yaptığım Kasımpaşa Spor Kulübü, tekrar Süper Lig’e yükselerek bize gerçekten heyecan verici ve duygulandırıcı bir tablo bize yaşattı. Sayın Başkan bir daha ki sefere Süper Lig’de kupa istiyoruz. Tekrar geriye dönüş olmasın” diye konuştu.

Kasımpaşa Futbol Takımı’nın centilmence ve saygılı bir mücadele sonucunda başarıyı hak ettiğini vurgulayan Başkan Kadir Topbaş, playoftan gelerek Süper Lig’e yükselmenin zorluğuna dikkat çekerek, “bu zor işi başardınız. Özellikle bir Kasımpaşalı olarak size teşekkür ediyorum. Gurur verdiniz, göğsümüzü kabarttınız. İnanıyorum ki bu heyecanınızı ve centilmenliğinizi Süper Lig’de de devam ettireceksiniz. Zor maddi şartlara rağmen amatör bir ruhla bu başarılara imza attığınız için de ayrıca teşekkür ediyorum. Kendi kulübümüze de asla belediyenin imkanlarını yönlendirmiyoruz” şeklinde konuştu.

Şampiyonluk maçından bir saat önce Kasımpaşa Spor Kulübü Başkanı Hasan Hilmi Öksüz’ü cep telefonundan arayarak “Kasımpaşa’dan bir başbakan var. Bir büyükşehir belediye başkanı var. Madem buraya kadar geldiniz, bu kupayı alacaksınız” dediğini anlatan Başkan Topbaş, “Onlar da başardılar. Bizi mutlu ettiler” dedi.

“Sporun her dalına çok önemli destekler verdik!...”

Beyoğlu Belediye Başkanlığı döneminde amatör kulüplere ve sporun futbol dışındaki dallarına da destek vermeye çalıştıklarını ve gençliğin sporla buluşmasını Kasımpaşa Spor Kulübü ile birlikte başardıklarını dile getiren Kadir Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Her yaz bin çocuğun katılımıyla yaptığımız yaz kamplarından Kasımpaşa Spor Kulübü’nün altyapısına ve oradan A takıma kadar yükselen sporcularımız oldu. Bu bizim yerel yönetimlerde spora verdiğimiz desteğin açık bir ifadesidir. Biz ülke olarak yüzde 40’ı 18 yaşın altında olan bir ülkenin insanları olarak sporun her dalında başarıya ulaşmak zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Belediye olarak bize düşen fiziki ortamları ve altyapıyı hazırlamaktı. Bunu layıkıyla yapmaya çalıştık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak geçen dönem 126 okulumuza kapalı spor salonları yaptık. Çok büyük spor kompleksleri inşa ettik. Sahillere ve parklara spor aletleri yerleştirerek spor kültürünü oluşturmaya çalıştık. İstanbul genelindeki 770 amatör spor kulübümüze her yıl destek veriyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un 2 bin 600’ü lisanslı 4 bin 800 sporcusu var ve birçok branşta madalyalar kazanıyorlar. Bu sene Voleybol Erkek Takımımız da 1. ligde şampiyon oldu.”

Ziyarette konuşan Kasımpaşa Spor Kulübü Başkanı Hasan Hilmi Öksüz de tekrar Süper Lig’e çıkmaktan çok büyük keyif aldıklarını belirterek, “Sayın Başkanım, bize verdiğiniz destekten dolayı sizlere teşekkür ediyoruz ve bu kupayı size armağan ediyoruz. Kasımpaşamıza spor ve diğer alanlarda çok hizmet verdiniz. İnşallah bu defa Süper Lig’e kalıcı olarak geldiğimiz düşünüyoruz” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Hasan Hilmi Öksüz, Kasımpaşa Spor Kulübü’nün üzerinde Kadir Topbaş yazılı 34 numaralı formasını Başkan Topbaş’a hediye etti. Başkan Topbaş da şampiyon sporculara ve teknik heyete madalya, kol saati ve çiçek hediye etti. Özellikle kol saati hediye ettiklerini vurgulayan Topbaş, “Zamanın kıymetini iyi bilmeniz için bu saatleri hediye ediyorum. Özellikle de 90 dakika içinde zamanın kıymetini iyi bilin” dedi. Daha sonra şampiyon Kasımpaşa Spor Kulübü Kadir Topbaş ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilisim