‘3 Aralık Dünya Engelliler Haftası’ dolayısıyla bir açıklama yapan Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, 20 yıl öncesinde gerçekleşmesi gereken engellilere yönelik yatırımların yeni yeni hayata bulduğunu kaydetti.  

Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, “Belediyelerin, özürlülerin durumlarını dikkate alarak kaldırım, park, yürüyüş alanı ve özel merkezler gibi çalışmalar yapması gerekiyordu. Ancak 90’lı yıllarda yapılması gereken bu yatırımlar, bugün yavaş yavaş oturmaya başladı” diye konuştu.  Hafta dolayısıyla Yedi Damla Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yetkililerini makamında kabul eden Başkan Karaman, hazırladıkları engelli park ve yüzme havuzu projeleri hakkında da bilgi verdi.

Güngören’de yoğun yapılaşma nedeniyle pek çok projemizi maalesef hayata geçiremiyoruz diyen Başkan, “Kamulaştırma yapmamız gerekiyor. Fakat mahkemelerde hukuk mücadelesi vermek durumunda kalıyoruz” şekilde konuştu. Bu ve benzer olumsuzluklara rağmen engellilere yönelik projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini de vurgulayan Karaman, bu kapsamda okullarda inşa edilecek cep havuzlarda ve engelli temalı parklarda özürlülere, eğitmenler eşliğinde uygulamalar yapılacağını kaydetti.

Yedi Damla Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ve yetkilileri de, Başkan Karaman’a konuya yönelik anlayışı ve projeleri nedeniyle çiçek ve plaketle teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim