İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, yaşayan kültür adamlarımızı unutmuyor. İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, edebiyatımızın birçok dalında eserler vererek kültür sanat hayatımıza katkılar sunan şair ve yazar Sadettin Kaplan’a saygı gecesi düzenliyor.

“Şair Sadettin Kaplan’a Saygı Gecesi” programı, İBB Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde 25 Nisan Cumartesi günü 19.00’da gerçekleşecek. Etkinlik, Sadettin Kaplan’ın hayatını anlatan belgesel gösterimiyle başlayacak. Program, oturum yöneticiliğini Gazeteci Hüseyin Sarıkoç’un yapacağı, Kaplan’ın hayatının ve eserlerinin konuşulacağı panel ile devam edecek. Panele; Yazar Mehmet Nuri Yardım, Şair Yusuf Bilge, Yönetmen ve Senarist Mustafa Nadir Önay ile Şair Ali Hakkoymaz konuşmacı olarak katılacak. Şairler İbrahim Özgün ve Taner Koltuk programda Kaplan’ın şiirlerini okuyacak.

Programın sonunda, Saadettin Kaplan’ın kaleme aldığı “Nevâ Teli” adlı şiir kitabı ile “Hüzün Adrese Gelir” adlı deneme kitabı katılımcılara dağıtılacak. Etkinlik halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Sadettin Kaplan kimdir?

Ağrı’nın Patnos İlçesi’nde 1944 yılında dünyaya gelen Sadettin Kaplan, ilk öğrenimini doğduğu ilçede, orta öğrenimini Erzurum Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1966 yılında Astsubay Okulu’ndan mezun oldu. 1986 yılında emekliye ayrılan Kaplan, bu tarihten itibaren yazı hayatına başladı. Hareket, Boğaziçi, Ece, Çığır, Kültür ve Sanat, Size, Türk Edebiyatı gibi dergilerde ve bazı gazetelerde eserleri yayınlandı. Edebiyatımızın birçok dalında eserler veren Sadettin Kaplan, serbest yazar olarak hayatını sürdürmektedir. Radyo oyunları, tiyatro eserleri ile senaryoları televizyonlarda ve radyolarda sergilendi. İLESAM, MESAM, Yazarlar Birliği, Yazarlar Sendikası ve ESKADER üyesidir. Sadettin Kaplan’ın yayınlanmış eserlerinden bazıları şunlardır:

Şiir: Ferman, Sular Susadıkça, Gönül Cemresi, Gülendam, Esintiler, Düş Bedestânı.
Roman: Kara Kasırga, Şahidim Kılıcımdır, Uçurumun Çağrısı, İğde Dalı, Anatolia’nın Etekleri, Dağların Türküsü, Bir Demet Leyla, Unutulmayan Sevdalar.
Deneme: Zamanın Zembereği, At Nalında Diş Yarası, Ölüler de Öldürülür.
İnceleme: Beş Şair, Şiirin Kanadında, Şiirin Sultanları.
Masal: Heybe


 
Editör: TE Bilisim