Sahiline Sahip Çık eylemi

BAKIRKÖY’de, "Sahiline ve Yeşiline Sahip Çık Platformu" üyesi bir grup, Ataköy sahil alanının Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından satışa çıkarılacağı gerekçesiyle eylem yaptı. Bakırköy`de, "Sahiline ve Yeşiline Sahip Çık Platformu" üyesi bir grup, Ataköy sahil alanının Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından satışa çıkarılacağı gerekçesiyle eylem yaptı.

SLOGANLAR ATILDI

Havuzlu Park`ta bir araya gelen ve üzerlerinde "Yeşilimi, denizimi, güneşimi karartma" yazılı tişörtler bulunan platform üyeleri, TOKİ`nin, Ataköy sahilindeki arsaları satışa çıkaracağını ileri sürerek, ellerindeki pankart ve dövizlerle olayı protesto etti.

Çeşitli sloganlar atan grup adına açıklama yapan Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ayfer Kaynar, İstanbul`un son doğal sahili olan Ataköy`ün, rantsal dönüşümün eşiğinde olduğunu savundu.

 SİYAH KURDELE

Ataköy`ün sahiliyle bir bütün olduğunu ve satılamayacağını ifade eden Kaynar, "Bizler bu haksız gidişe dur diyeceğiz. Haklı davamızı sonuna kadar götürme kararlığındayız" dedi. Konuşmanın ardından TOKİ`nin arsasının bulunduğu yere yürüyen grup, tel örgülere ellerindeki pankartları ve siyah kurdeleleri astılar. Arsaya girmek isteyen bazı vatandaşlar ise, polis tarafından ikna edilerek uzaklaştırıldı.

Editör: TE Bilisim