İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yürütülen Bakırköy Zeytinburnu ve Fatih ilçeleri sahil parkları düzenlemesinde mutlu sona gelindi. Yapılan ağaçlandırma sayesinde vatandaşlar yeşilin tadını çıkartmayı ihmal etmedi.

İstanbul Times Haber Ajansı/ F. Muhabir Remzi Tayuzak

İBB tarafından 10 Şubat 2016 tarihinde Avrasya Tüneli ile uyumlu hale getirilmesi için başlatılan, Bakırköy Kennedy Caddesi sahil yolu çalışmalarında sona gelindi. Çalışmalar esnasında olumsuz etkilenen sahil yolu ve çevresindeki park düzenlemesi tamamlanarak vatandaşların hizmetine açıldı. Yapılan ağaçlandırma çalışmaları sonucunda sahile bir canlılık gelirken vatandaşlar ise ağaç gölgesinde gönüllerince eğlendi.

Yeşil ve mavinin buluştuğu sahil parklara akın eden halk, mangal ve semaver sefasının yanı sıra, yapılan koşu ve bisiklet parkurlarında spor yaparak sağlıklı bir yaşamın ilk adımlarını atıyor. Oluşturulan spor aletleri parkuru da, yediden yetmişe herkesin gözde mekanı hâline geldi.

Yeşilin verdiği mutlulukla coşan çocuklar, sahil parklarında gönüllerince eğlenip ebeveynlerinin eşliğinde gökyüzüne uçurtma uçurdu. Doğa ile iç içe bir gün geçirmek isteyen vatandaşlar, “Yaz dönemi tatile gidemeyenler için, bu yeşil alan çok önemli. Temiz hava alıyoruz ve çocuklarımız ile birlikte yeşilin tadını çıkartıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim