Özel Fatih Çapa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilk mezunlarını görkemli bir törenle verdi. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen mezuniyet töreninde dereceye giren öğrencilere hediye ve plaketleri takdim edildi. Mezuniyet belgelerini öğretmenlerinden alan öğrenciler duygu dolu anlar yaşadılar. Sağlık ordusuna katılmaya hak kazanan 195 başarılı öğrenci, dört yılın sonunda başarıyla mezun olmalarını kep atarak kutladılar.

İstanbul Times Haber Merkezi / Müslüm Aktürk

Okul Kurucusu Maksut Konyar, mezuniyet dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Değerli gençler bugün bu mezuniyetinizle hayatınızın önemli merhalelerinden birini tamamlamış olmakla birlikte geleceği şekillendirmeye aday sağlıkçılar olarak sizleri uğurluyoruz. Nitelikli bir sağlık personeli olma yolundaki mücadele ve azminizi asla kaybetmeyin.

Sürekli kendini yenileyen ve geliştiren bireyler olun. Mesleğinizi dünya ölçeğinde yapın. Kalitenizde asla ödün vermeyin. Dürüstlüğünüzden ve ahlakınızdan asla taviz vermeden mesleklerinizi yapacağınıza hiç şüphem yok. Almış olduğunuz donanımla milli ve manevi değerler silsilesini özümseyerek insanlık adına güzel işler çıkaracağınıza inancım sonsuz. 4 yıl boyunca göstermiş olduğunuz azim ve başarıdan ötürü hepinizi yürekten kutluyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun.” dedi.

DEĞİŞİMİ KAVRAYINIZ

Okul Müdürü Muhammet Erken ise, “Bugünün haklı gururunu yaşayan siz velilerimizi, öğrencilerimizi ve yakınlarını tebrik ediyorum. Sizlerden emanet olarak aldığımız evlatlarımızı tüm akademik kadro ve çalışanlarımızla kendinden emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden, bilgili, görgülü, yaşamayı ve insanları seven, yaşatmayı görev bilen sevgi dolu bireyler olarak sizlere takdim ediyorum. Değerli öğretmenlerim, bir anne baba şefkati ile kucaklayıp erdem ve bilgi ile donattığımız bir nesli buradan uğurluyoruz.

Onlara göstermiş olduğunuz ilgi ve kılavuzluk için her birinize teşekkür ediyorum. Sevgili gençler dileriz ki bugün bu mezuniyetin devamında yeni başarılar, yeni basamaklar sizleri beklemektedir. Sizlerden sahip olmanızı istediğim 3 şey var; sağlığınız, mutluluğunuz ve ahlakınızla başarılı olmanız. Hızla değişen bu dünyada değişimi kavrayınız. Kavrayınız ki bizi muasır medeniyetle seviyesine sizler taşıyacaksınız.” diye konuştu.

HEMŞİRELİK ANDI

Özel Çapa Sağlık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı, Staj Koordinatörü Sevgi Öner ise, öğrencilere toplu halde okuttuğu hemşire andında şu ifadeleri kullandı: “Yüklenmiş olduğum sorumlulukların bilincinde, geliştirdiğim anlayış ve becerilerimle, herhangi bir ırk, inanç, siyasal veya sosyal düzen ayrımı gözetmeksizin, hastalarıma bakacağıma, hayatı korumak, ızdırabı hafifletmek, sağlığı yüceltmek için gereken her türlü çabayı göstereceğime; Bakımım altındaki hastaların, bütün değer ve dini inançlarına saygı duyacağıma, bana birileriyle ilgili olarak verilen tüm bilgileri saklayacağıma, hayatı ya da sağlığı tehdit edebilecek her türlü girişimlerden sakınacağıma; sağlık, mesleki bilgi ve becerilerimi en üst düzeyde tutmaya çalışacağıma, sağlık ekibinin bütün üyeleri ile işbirliği yapacağıma ve onları destekleyeceğime; Bunların tümünü yaparken, uluslararası hemşirelik ahlak yasasının onurunu korumak için gerekecek bütün çabaları sarf edeceğime ve hemşireliğin bütünlüğünü koruyacağıma and içerim.”

Öğrenciler kadar velilerin de heyecanla izlediği törende hemşireliğin dünden bugüne tarihi anlatıldı. 12. Sınıf öğrencilerinin 11. Sınıf öğrencilerine devrettiği bayrak ve sancak merasiminden sonra dereceye giren Emre Apaydın, Melike Badıllı ve Gamze Nur Çakır’a ödülleri, Okul Kurucusu Maksut Konyar ve MEB Müfettişi Mehmet Kaya tarafından verildi.

Okul Birincisi Emre Apaydın’ın başarı öyküsünü davetlilerle paylaşmasından sonra mezuniyet kütüğüne isim çakıldı. Özel Fatih Çapa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ilk mezunları için düzenlenen tören, keplerin fırlatılmasıyla sona erdi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

Editör: TE Bilisim